Het was weer strijden tegen de wind op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. Waar de competitieroeiers afgelopen weekend de baan al hadden getrotseerd, was het nu tijd voor de wedstrijdroeiers op de Damen Raceroei Regatta. Vele mooie A-finales zijn gevaren met als resultaat één blik voor de middengroep dames. Deze dames varen erg goed mee in het Dames Developmentklassement, terwijl ze nog Beginnelingen waren. Op zondag hebben ze hier in het dames 4+ veld een einde aan gebracht en voortaan mogen ze als trotse Gevorderden verder strijden voor het  klassement!

Dat er het gehele weekend een flink windje tegen was, is goed te zien aan alle gevaren tijden die hier terug te vinden zijn. De wind zorgde ervoor dat roeiers langer moesten strijden, maar dit deed de eerstejaars dames alleen maar goed en ze wisten zaterdag hun eerste puntje van het klassement te pakken. Tevens keerden alle development boten met klassementspunten terug naar Wageningen. Middengroep licht pakte 2 punten, middengroep zwaar 5, de middengroep dames namen 6 mee naar huis en de middengroep lichte dames behaalden 8 punten.

Jorrit behaalde zaterdag in zijn skiff de A-finale in het G1x veld en eindigde op een nette vierde plaats. Eerstejaars zwaar in het Gulden Vlies wist het gehele weekend niet te pieken tijdens de A-finale en zal het Beginnelingenblik nog eventjes moeten uitstellen, ik verwacht echter dat dat niet lang meer zal duren! De Aeson werd op zondag eerste in de B-finale, en ik denk dat ze volgende wedstrijd met de andere boot mee gaan strijden in de A-finale. Een andere mooie prestatie was het behalen van de E2- A-finale door Harm en Marten. Julian kwam op zijn eerste skiffwedstrijd ook goed mee met de rest van het LB1x veld, maar wist net niet op het juiste moment door te pakken om de A-finale te behalen.

Er zijn weer mooie plaatjes geschoten door Steven ten Hoff die u hier kunt bekijken.

Ik nodig u allen uit om de ploegen aan te komen moedigen op 20 en 21 mei tijdens de Westelijke Regatta op de Willem-Alexander Baan.

Groeten,

Uw wedstrijdcommissaris