Hoe te kiezen: Energieleveranciers!

W.S.R. Argo staat synoniem aan groen, en we hechten dan ook veel waarde aan het uitdragen van een groen karakter. Dragend onderdeel van onze vereniging is natuurlijk de stroomvoorziening; die komt bij ons voor het overgrote deel van de zon. Lekker duurzaam, lekker groen. Echter, hoe mooi ons plekje aan de Rijn ook is, de zon schijnt er niet altijd. Ook wij hebben een energieleverancier nodig. Vroeg jij je net als wij af hoe je die kiest? Wij hebben 5 tips voor je op een rij gezet, zodat jij bij je favoriete energieleverancier terecht komt!

  1. Zet voor jezelf op een rijtje wat jij belangrijk vindt: wil je groene stroom, de beste service of de goedkoopste energie? Rangschik je prioriteiten en kijk welke energieleverancier jou de beste combinatie biedt!
  2. Ken je verbruik: je eigen jaarlijkse verbruik is makkelijk te berekenen, maar ook te vinden op de jaarafrekening die je krijgt van je huidige energieleverancier. Er zijn veel vergelijkingswebsites die aan de hand van jouw jaarverbruik je maandelijkse kosten bij meerdere energieleveranciers kunnen berekenen.
  3. Vergelijk de tarieven: sommige actietarieven lijken spotgoedkoop; toch raden we je aan om altijd even een korte som te maken van de kosten van het contract over de hele loopduur. Op die manier kun je het makkelijkst meerdere leveranciers naast elkaar leggen, en kom je niet voor onverwachte kosten te staan!
  4. Aanvullende producten: krijg je bij de ene energieleverancier wel zo’n gave digitalethermostaat en bij de ander niet? Zoek op wat de voordelen en nadelen zijn, en bedenk of je het de meerprijs waard vindt!
  5. Nu je je keuze voor ogen hebt: Check altijd voordat je actie onderneemt of er aanvullende voorwaarden zoals een opzegtermijn of vertrekboete in je huidige contract zitten. Zo ja: misschien toch nog maar even wachten met overstappen. Kort samengevat: weet wat jij wil, wat je nu hebt en wat de mogelijkheden zijn. Even spreekwoordelijk over de schutting kijken of de stroom bij de ander groener is, kan nooit kwaad!

“Powered by Nuon” https://www.nuon.nl