Vorig weekend is het seizoen voor de eerstejaars competitieroeiers geopend op het Heineken NOOC Openingstoernooi bij Vidar. Dit jaar heeft Argo meer ploegen die deelnemen aan de NOOC dan ooit: 22 ploegen in totaal. De ploegen Sjaak, 50 tinten groen, Groen Bloed, Bootentie en Beestenboel mochten zaterdagochtend vroeg de NOOC bokaal aftrappen. Bootentie zette de beste prestatie van de ochtend neer met een plek in de C-finale.

De middag begon met het Heren C4-klassement, wat vorig jaar nog bokaal-x heette. In dit klassement worden de beste C4-en van verenigingen ingeschreven. De Heeren TopC4 1 trad zaterdagmiddag aan in dit competitieve veld. Na twee voorwedstrijden waarin ze vierde werden, mochten ze door naar de A-finale. Dit was een spannende strijd, maar uiteindelijk ging Laga er met de winst vandoor. De heren zijn heel knap derde geworden, waarmee ze goed beginnen aan het klassement! Verder versloegen de dames van ‘Lekker kort ook’ de lange dames van Bootox en werd de dag afgesloten met een D-finale voor BierenVier.

Die avond vond het legendarische tent-met-paal feest plaats op Vidar, waar de beenspieren nog eens werden uitgedaagd om de string te bemachtigen. Terwijl de rest van het bestuur thuiskwam, mochten Christian en ik ons weer klaar gaan maken voor een nieuwe wedstrijddag.  Na de zonsopgang bewonderd te hebben, kwamen langzaamaan de eerste ploegen zich melden. Vervolgens trokken er flink wat wolken voor de zon, maar door de voorwedstrijden die volgde ging spontaan de zon schijnen op mijn gezicht.

Ad fundum en Kant noch wal haalde respectievelijk een D- en een C-finale. Damesch TopC4 2 ging de strijd aan met chA.O.T. ChA.O.T. ging met een vijfde én tweede tijd door naar de A-finale, Damesch TopC4 2 ging glansrijk naar de A-finale met twee eerste tijden. Heren TopC4 2 presteerde vervolgens hetzelfde met twee eerste tijden. Daarna werd het wachten op de finales. De uitslapers werden uit hun bed getrommeld en voegde zich bij de rest van de toeschouwers om de Argo ploegen toe te schreeuwen. Zij zagen allen de Dames TopC4 2 en de Heren TopC4 2 er glansrijk met de overwinning vandoor gaan. Tweemaal taart! Voor even was het ere-vlot terrein van Argo en werd er twee keer achter elkaar luidkeels meegezongen met het Argolied.

Na een hele mooie ochtend was het tijd voor de laatste ploegen. Jessica, Schip Vlaflip en Jaguargo haalden respectievelijk de F- G en E-finale. De Kikvorsten liepen net de A-finale mis, maar gingen er wel met de winst vandoor in de B-finale. En dan hadden we nog een laatste ijzer in het vuur, de Damesch TopC4 1 die in het klassement starten. Geïnspireerd door de taartende TopC4-dames zette ze de eerste tijd neer in de eerste voorwedstrijd. De tweede voorwedstrijd bleek iets pittiger, maar ze plaatsten zich voor de A-finale! Na een hele spannende finale werden ze vierde en beginnen ze net als de heren heel goed aan het klassement. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

Op naar de Skøll Cup!