Welkom!

In teken van het 21e lustrum der W.S.R. Argo en in samenwerking met WUR 100 Years organiseert de W.S.R. Argo het lustrumsymposium “Hersengymnastiek, sport vanuit een mentaal oogpunt”.

Topsporters onderscheiden zich door hun ijzeren doorzettingskracht, goede discipline en hun wil om te winnen. Hoe zit hun mentaliteit in elkaar om steeds weer het beste uit zichzelf te halen en hoe kan een amateursporter hiervan leren? Hoe kun jij jezelf de beste instelling aanmeten om topprestaties te leveren en wat voor mentale trainingen zijn hier voor nodig?

Vind het antwoord op deze en vele andere vragen bij het lustrumsymposium van de W.S.R. Argo in de avond van 11 april 2018 in het Wisdom & Wonder Pavilion op de Wageningen Campus!

Kaartverkoop

Dit evenement is toegankelijk voor iedereen met een interesse in sportpsychologie die aan Wageningen University & Research of het roeien in Nederland gebonden is. De prijs voor een toegangskaartje bedraagt zes euro per persoon. Kaarten kunnen via de volgende pagina worden besteld:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hersengymnastiek-argo-lustrum-symposium-44330902924

Voor alle leden die in het bezit zijn van een lid -of abonneepakket is de toegang gratis!

Programma en Sprekers

Dr. Frank C. Bakker is leraar van de vakgroep Sportpsychologie aan de VU Amsterdam. Tevens is hij co-auteur van het boek “Sportpsychologie” waar hij vanuit een theoretisch perspectief ingaat op verschillende facetten van sportmentaliteit.

Is het jou weleens overkomen dat de druk je teveel werd voor een wedstrijd en presteerde je daardoor ver onder je kunnen? Dit verschijnsel heet “choking” en het overkomt soms zelfs sporters op het hoogste niveau! Wil jij weten hoe jij dit bij jezelf kunt voorkomen? Koop dan snel een toegangskaartje, want de heer Bakker gaat dit in zijn lezing piekfijn uitleggen. Tot 11 april!

Patrick Frimpong is oud-profbasketballer en tegenwoordig actief bij zijn bedrijf TopsportBrein. Ondanks dat hij op zijn 17e pas begon met basketbal, is het hem toch gelukt om in zijn carrière deel te nemen wedstrijden en toernooien op wereldniveau. Tijdens zijn tijd als topsporter ontwikkelde hij een enorme interesse in de wereld van sportpsychologie en met name mentale training, zodat de wetenschap samenvloeit met de praktijk. In zijn lezing zal hij het hebben over welke rol karakter speelt om een goede sporter te worden, hoe de mindset te trainen is en hoe de ideale prestatietoestand wordt bereikt. Tot 11 april!

Henk Jan Zwolle is tweevoudig olympisch medaillewinnaar en zal vertellen over zijn ervaringen binnen het toproeien. Waar hij tijdens zijn eerste spelen in 1988 zonder veel succes in de skiff roeide, won hij tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona samen met Nico Rienks brons in de dubbeltwee. Deze positieve lijn zette zich door en vier jaar later was Zwolle deel van de befaamde Holland Acht die in tijdens de Olympische Spelen van Atlanta de eerste, en tot nu toe enige, gouden medaille in dit hoofdnummer van het roeien behaalde. Tegenwoordig is hij de trotse eigenaar van zijn bedrijf HJZsport waar hij sporters en coaches begeleidt om de prestaties te verbeteren en ontwikkelt hij de app MyPerfectCoach. Het is evident dat Henk Jan Zwolle veel interessants te vertellen heeft over zijn belevingen als toproeier en hoe zijn mentaliteit hierbij een rol speelde om zijn doelen te bereiken.

Een symposium is niets zonder een dagvoorzitter; iemand die de discussie leidt en iedereen de mogelijkheid geeft vragen te stellen. Wij zijn trots u mede te delen dat niemand minder dan oud-argonaut en bondscoach van het dames nationaal roeiteam Titus Weijschedé uw dagvoorzitter zal zijn op het Argo Lustrum Symposium. In zijn tijd op Argo was hij deel van de vier zonder stuurman die in 1996 de Visitors Challenge Cup won op Henley Royal Regatta. Als coach van de Nederlandse Dames Acht werkte hij mee aan een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en een zilveren medaille in Rio in 2016. Titus kent alle ins en outs van het roeien op o.a. het mentale vlak, schroom daarom niet om volgende week je vragen te stellen. Tot 11 april!

Locatie

Het symposium zal plaatsvinden in het Wisdom & Wonder Pavilion, de tent tussen universiteitsgebouwen ‘Orion’ en ‘Atlas’op de Wageningen Campus die speciaal voor evenementen van WUR 100 Years is opgericht. Zo ook voor het Argo Lustrum Symposium! U kunt de locatie gemakkelijk bereiken via de paden over de campus. Indien u met de auto komt, kunt u parkeren bij de aangegeven plekken voor de gebouwen Lumen en Gaia (tegenover Atlas) en in de parkeergarage naast Radix (tegenover Forum).

Contact

W.S.R. Argo

Grebbedijk 59
6702PB, Wageningen
E-mail: bestuur@wsr-argo.nl // Bestuur
annelotte.vandieren@wur.nl // Contactpersoon Lustrumsymposiumwerkgroep
Telefoon: 0317-420700 // Bestuur

Commissie

Commissieleden:

Annelotte van Dieren
Steffie Loenen
Ard Schakel
Pierre Verbakel