Michiel van Eupen erelid van Argo.

By 30 oktober 2018Evenementen

Argo werd afgelopen weekend een erelid rijker: Michiel van Eupen is benoemd tot erelid van de W.S.R. en daarmee is hij het dertiende erelid van Argo.

Een erelid heeft iets toegevoegd aan de roeisport in het algemeen of aan de vereniging specifiek. Dit is zeker het geval bij Michiel van Eupen.  Hij begon als competitieroeier op Argo. Na het competitieroeien te hebben ervaren besloot Michiel te gaan wedstrijdroeien. In de tien jaar die volgden heeft hij als roeier meerdere malen wereldkampioenschappen gevaren en namens Argo won hij de Visitors Challenge Cup op de Henley. De overwinningsfoto heeft een mooie plek gekregen in de loods.

Na deze prachtige roeicarrière besloot Michiel zich in te zetten voor verschillende roeiverenigingen, waaronder de vereniging uit het Hoge Noorden: Aegir. Hier heeft Michiel gecoacht en daarnaast heeft hij een vlootplan voor de Groningers opgesteld. Tot op heden is Michiel nog betrokken bij Aegir door advies te geven aan het bestuur voor het aanschaffen van nieuw materiaal.

Michiel coacht sinds zijn roeipensioen ieder jaar zeer intensief enkele ouderejaars wedstrijdploegen op Argo. De meest recente coachsuccessen van Michiel zijn de uitzendingen van Arlette de Vegt naar de European University Games de afgelopen twee jaar en daarnaast de FISU WK uitzending van afgelopen jaar.

Hiernaast zorgt Michiel hoogstpersoonlijk voor het afstellen van de meeste wedstrijdboten en is het Michiels verdienste dat Argo ieder jaar tegen zeer gereduceerde prijzen bondsboten aan kan kopen. Bij Argo is hij ontzettend intensief betrokken, er gaat bijna geen dag voorbij dat hij niet op Argo te vinden is. Argo laat zien door deze benoeming dat er ontzettend veel waardering is voor de inzet en de tijd die Michiel aan Argo spendeert.

                                                         Inshared Autoverzekering

                                                         Maxilia