Contact

www.spacetobreathe.nl
spacetobreathe.argo@gmail.com
https://www.facebook.com/argo.spacetobreathe/

Wil je weten wie er achter dit project zitten? Klik dan hier om de projectleiders te leren kennen!

Door een sterk groeiend ledenaantal, neemt de vraag naar trainingsfaciliteiten op de Wageningsche Studenten Roeivereniging Argo snel toe. Waar de vloot voorlopig groot genoeg is, zijn de trainingsmogelijkheden op het land erg aan uitbreiding en verbetering toe. De ruimte die nu gebruikt wordt voor kracht- en ergometertrainingen is te klein en daarnaast niet geventileerd of geïsoleerd. Dit is een verre van ideaal sportklimaat.p>

Voor de nodige uitbreiding, isolatie, ventilatie en de nieuwe invulling van deze ruimte is ongeveer €65.000 nodig. Hiermee kunnen we garanderen dat er de komende 10 tot 15 jaar weer fatsoenlijk getraind kan worden. Argo streeft naar de beste indoor trainingsfaciliteiten aangezien de Rijn niet altijd het beste roeiwater faciliteert.

Huidige stand : € 55.991,12

86%

Wil je nog doneren voor het project? Dat kan! Voorzie een overschrijving naar NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo te Wageningen van de omschrijving: ‘Donatie Space to Breathe’ met eventueel uw naam en help ons de beste trainingsruimte van Nederland te realiseren!

Deze nieuwe trainingsruimte is niet alleen noodzakelijk voor de roeiers van Argo om zich te ontwikkelen tot top- of zelfs olympisch sporter. Door de verbouwing wordt Argo een stuk aantrekkelijker voor andere roeiverenigingen als trainingslocatie. Ook externe sportverenigingen, scholen en bedrijven kunnen gebruik maken van de ruimte om sport gerelateerde activiteiten te ondernemen. Kortom, een enorme groep mensen die kan profiteren van dit project!

Fase 1

Kosten: € 25.000

Vergroting van de ergometerzolder. De zolder zal 150% vergroot worden; van 2 spanten in de loods naar 5! Ook zal er een vloer in gemaakt worden die al het trainingsgeweld kan weerstaan. Ook de ingangen tot de zolder worden vergroot voor de brandveiligheid van het geheel.

Fase 2

Kosten: € 18.000

Ventilatie, verwarming, airconditioning en lucht ontvochtiging. In de huidige zolder is geen klimaatbeheersing aanwezig, wat resulteert in een ongecontroleerd klimaat. Door het installeren van units die een sportklimaat kunnen maken, is de zolder iedere dag in het jaar optimaal om te trainen.

Fase 3

Kosten: € 10.000

Isolatie van de huidige en nieuwe hoogbouw. In de huidige hoogbouw is de vloer niet geïsoleerd en in de nieuwe hoogbouw zal de vloer bij aanleg direct geïsoleerd worden om een optimaal sportklimaat te kunnen houden in de winter.

Fase 4

Kosten: € 12.000

Uitbreiding van het trainingsmaterieel. Als de ruimte groot genoeg is voor de vereniging om te kunnen sporten in een optimaal klimaat, moet er ook genoeg materieel zijn om te kunnen sporten. In deze laatste stap van Space to Breathe willen we het aantal ergometers, spinfietsen en krachttrainingstoestellen aanvullen naar de capaciteit van de nieuwe zolder.