Nabeschouwing 136e Varsity

By 10 april 2019Evenementen

Zondag jongstleden werd de 136e Varsity verroeid op het Amsterdam-Rijn Kanaal te Houten. Zoals zo vaak waren de weergoden studentenroeiend Nederland gunstig gezind, en konden de thermolagen met lange mouwen in de sporttas blijven. Vooraf werd gesteld dat de 136e editie van de oudste roeiwedstrijd van Nederland een bijzondere zou worden, en bij aankomst werd dit bevestigd: er hing iets moois in de lucht.

Allereerst het overnaadse geweld. Twee Wageningse competitieploegen lagen aan de start in de Kyronus om de groene kleuren in het historische nummer te verdedigen. In een time-trial over 2000m roeiden vroeg in de ochtend de dames naar een zeer verdienstelijke 5e plek in het veld en wisten Tim, Luuk, Jelle, Peter en stuurvrouw Sarah in de middag exact dezelfde tijd als onze noorderburen van Aegir te roeien: zij zorgden voor de eerste overwinning voor de W.S.R. Argo. Een prachtige prestatie!

Rond het middaguur begon er een licht briesje over het terrein te waaien. Heerlijk voor de, in grote getalen meegereisde, toeschouwers, maar de wind bleek een moeilijker te nemen horde voor een deel van de eerstejaars ploegen. Zowel de Zware en Lichte Eerstejaars Heren 8+ strandden in de voorwedstrijd, maar de gevaren races boden veel aanknopingspunten voor beter resultaat in de komende wedstrijden. De Dames Eerstejaars 8+ strandden ook in de voorronde, maar de Dames Eerstejaars 4+ liet zien goede progressie geboekt te hebben en behaalden een mooie 2e plek in hun finale. De Eerstejaars Lichte Dames 4* voer een interessante race waarin zij een harde strijd uitvochten op het water met Njord en Okeanos, maar zij kwamen als eersten over de eindstreep. Na lang wachten aan de kant door een ingediend protest kwam uiteindelijk het verlossende woord vanuit de wedstrijdleiding; wederom werd de Varsity gewonnen door de Lichte Dames! Ook doen zij hiermee goede zaken in het klassement en zijn Julia, Rosalie, Donna en Irene beginneling af.

In de Gevorderden velden werd hard gevochten door de middengroepen en de resterende Eerstejaars Lichte Dames 2x. De Middengroep Lichte 4- en Middengroep Dames 2x kwamen tekort voor een finale, maar de Middengroep Zware 4+ en Eerstejaars Lichte Dames 2x lieten wel van zich spreken in de A-finale.

Tenslotte de Oude 4. Bij het Varsity ontbijt werd al een gezonde dosis vertrouwen uitgesproken. In de voorwedstrijd kwamen de mannen goed uit de start en vochten zij met Gyas een harde strijd uit om de tweede plek die recht gaf op een finale plaats. In een pittige voorwedstrijd, waar ook Njord zich mengde in deze strijd, trokken Luuk, Marten, Reinder, Tijmen en stuurvrouw Arlette helaas toch aan het kortste eind, maar met een uiteindelijke 8e tijd in de voorwedstrijd mogen zij niet geheel ontevreden naar huis keren. Op een dag waar door de U.S.R. Triton historie werd geschreven door na 52 jaar het gouden blik weer naar het Utrechtse te krijgen, liet de W.S.R. Argo zien de toekomst te hebben.

 

 

                                                         Inshared Autoverzekering

                                                         Maxilia