Voorbeschouwing 136e Varsity

By 6 april 2019Evenementen

Vanochtend bij het Varsity ontbijt zaten alle roeiers en coaches samen aan tafel. Zij deelden hun voedsel, zij deelden de spanning, de verwachting en opwinding van de bekendste wedstrijd van het jaar, de Varsity. Morgen zullen zij allemaal aan de start liggen op het Amsterdam-Rijnkanaal om de eerste 2K van dit seizoen te roeien. Of 3K als je Luuk, Reinder, Marten of Tijmen bent.

Zij liggen dit jaar een kilometertje verder aan de start, in het Oude Vier veld. De wandelgangen spreken van een goede plek in de A-finale. Natuurlijk doen ze mee om te winnen. Wie weet lukt dat, met een wat mindere afvaardiging van het befaamde Nereus. We zullen in ieder geval onze longen uit het lijf schreeuwen morgen om ze nog harder te laten gaan in die laatste meters voor de eindstreep!

Waar er goede verwachtingen zijn van de Oude Vier, blijft de Dames Vier uit dit jaar. Met een te kleine middengroep en wellicht te weinig prioriteit, lukte het niet een waardige 4 te vormen. Wel is dat veld ook dit jaar weer groter en daarmee is het begin van een nieuwe traditie gezet. Laat dit dan ook het laatste jaar zijn zonder Dames Vier.

Verder starten er nog veel ploegen in andere velden. Ook zij strijden voor de winst op voor sommigen hun eerste 2K wedstrijd ooit. Weten EJZ, EJD8 en EJLD zich, na een tegenvallend resultaat op hun vorige wedstrijd, te herpakken? En lukt het EJL om het goede resultaat dat ze boekten in de 4+, door te zetten in de 8? Voor de EJD4 is de laatste wedstrijd al even geleden, zijn de stappen die gemaakt zijn groot genoeg om omhoog te schuiven in hun klassement? De vier-met van MGZ waren 3e op de Winterwedstrijden, gaat het ze lukken om te blikken morgen? Dan zijn er nog meerdere 2x die starten: Pauline en Aranka van MGD starten tegen twee dames van EJLD en Koen en Leander in het lichte heren gevorderde. Als laatste starten Tim, Joren, Tom en Camiel van MGL in de 4-. Zij werden vierde in een 8 met de Heineken, zijn ze sterker in de 4- en halen ze top 3?

De klassieke houten boten zijn traditiegetrouw ook weer uit het stof gehaald voor dit weekend. De Overnaadse vier opent ’s ochtends het evenement met de sterke competitie dames Nynke, Vera, Iris en Nikkie met Sara als stuur. Tegen de middag starten de mannen Peter, Jelle, Luuk en Tim in het houten gevaarte. Tijdens de scheepsvaartpauze zal je ook nog de Tante Dien, de houten 2+, langs zien dobberen. Hierin zie je Frits, Jesper en Kim Stukker als stuur, leden van W.S.C. Ceres, die een poging doen niet te water te raken.

Na deze hele lijst van ploegen, wil ik graag afsluiten met de welbekende Pavlov reactie:

Argo wint de Varsity –> ‘VO!

 

                                                         Inshared Autoverzekering

                                                         Maxilia