Wedstrijdroeiers in Sevilla

Terwijl er door sommigen hard werd gewerkt aan de hoogbouw op Argo (waarvoor hulde!) en anderen hard aan het strijden waren op de uni voor hun hertentamens. Vertrokken wij; Arlette (OJLD), Lilian en Carolien (MGD) naar Sevilla om roeikilometers te maken. Waar de zon wat sterker was en het water geen stroming had.  Hier een klein verslag van beide ploegen.

Arlette:

In november werd ik door familieconnecties bij Gyas gevraagd of ik mee wou met de RTC-groep van Groningen naar Sevilla. Natuurlijk was mijn antwoord ja en had ik binnen twee dagen alles geregeld, ik had er zin in! Het is als een skiffeur namelijk al als er een mogelijkheid om naast iemand te varen, een sociale vooruitgang. Ik verbleef in een huis met Gyas roeiers, drie andere skiffjes en een twee zonder. Allemaal met de instelling om zo hard mogelijk te trainen. Leven daar was daarom wel vergelijkbaar met een topsporter; slapen, eten, roeien. Alle maaltijd aten we samen, dus het was een gezellig sfeer, ik ben uitermate verbaasd hoe veel eten er per maaltijd werd weggewerkt. De roeitrainingen waren zwaar, maar door de goede coaching kon ik elke training stappen maken. Mijn sociale vaardigheiden weer op pijl en veel kilometers in de boot kijk ik uit naar de komende wedstrijden!

Lilian en Carolien:

Waar Arlette haar zaken al vroeg goed op orde had (zoals we van haar gewend zijn) en dus al in het najaar had besloten om naar Sevilla uit te wijken in februari, regelden wij onze trip op het laatste moment. Want ja, de Rijn stroomt voorons, voor ons en voor Argo, maar dit jaar wel een beetje te hard. Om toch samen veel halen te kunnen maken als voorbereiding op het seizoen, besloten wij daarom om ook naar Sevilla te gaan. Acht trainingsdagen, 14 roeitrainingen, 1 krachttraining en 200 geroeide kilometers verder, kunnen we vaststellen dat dat samen roeihalen maken gelukt is. Zo’n week is best vermoeiend, niet alleen door het roeien, maar ook door de hoeveelheid eten die er in zo’n week door heen gaat. Lilian concludeerde in die week dan ook dat kauwen best een vermoeiende bezigheid is. Voor coaching konden we aanhaken bij de middengroep dames van Gyas en met het doorsturen van filmpjes hield Michiel ook een oogje in het zeil. We hopen de snelheid uit Sevilla mee te kunnen nemen en een basis te hebben gelegd om van aankomend seizoen een goed seizoen te kunnen maken.

Bij terugkomst in het koude Nederland kijken we terug op een mooie week en vol energie voor het seizoen. We verwachten dat er volgend jaar een grote groep Argonauten kan afreizen naar Sevilla om daar roeikilometers te maken en samen te kunnen uitfietsen op de groene fietspaden die door heel Sevilla lopen!

Alle drie de dames zouden graag oud Argo willen bedanken voor hun bijdrage aan dit trainingsweekend!