Wedstrijdverslag Orca Slotwedstrijden

Het was een fantastisch weekend voor de competitieroeiers bij de Orca Slot dit weekend! Vele ploegen deden het goed in de voorrondes; Vaarwel, Cenosillicafobie, de Stoomboot en Eva&Sterre werden eerste in hun heat. Maar dat waren niet de enige ploegen die naar de A finale mochten!

Van de dames gladde vier ploegen is LangeDamesch LekkerDouwe het hoogste geëindigd als derde in de A finale. De andere gladde vier ploegen deden het ook goed dit weekend! De meerderejaars ploegen hebben het jaar afgesloten met mooie resultaten op de slotwedstrijden.

Voor de TopC4 ploegen was zaterdag de beslissende dag voor het klassement. Beide dames TopC4en hebben heel goed gevaren en mogen trots zijn op hun 3e en 11e plek in het klassement! Bij de heren verliep de race precies zoals die had moeten verlopen. Topc4 heren werd zelf eerste en Gyas werd vierde wat voor klassementswinst voor Argo zorgde!!

Deze sterke prestaties hebben de Argo ploegen zondag op het NSK doorgezet. Vloot Uitgeloot A en HTopc4 2 hebben een goede race gevaren in de voorrondes. Beschuit met Meisjes behaalde een plek in de halve finale en DTopc4 2 schopte het zelfs tot de finale! HTopC4 1 vond het klassement winnen nog niet genoeg. Op het NSK vlogen ze met gemak door de voorrondes heen. De finale was wel een zware race. 1500 meter lang lagen ze aan kop met een bootlengte verschil. De laatste 500 meter maakte Gyas het nog spannend door de aanval in te zetten, maar te vergeefs, de TopC4 mannen gaven nog wat extra gas en gingen sprintend als eerste de finish over. In één weekend dus taart op de Orca Slot, klassementswinst en een taart op het NSK!