Waar de WAB tijdens de Damen nog winderig en woest was, was hij afgelopen weekend tijdens de Westelijke Regatta kalm en was het het grootste gedeelte van de tijd zonnig. Het grootste gedeelte van de tijd zeg ik, de eerstejaars lichte dames zaten namelijk in een enorme stortbui, maar dat weerhield ze er niet van hard te roeien en ze sleepten het blik binnen!

Een andere knappe prestatie op de zaterdag kwam van de middengroep dames. Zij werden tweede in het development klassement en verdienden daarmee weer acht mooie punten!

Het wedstrijdweekend werd afgesloten met een prachtig sterke race van de middengroep lichte dames in het lichte dames gevorderde veld. Hiermee behaalden Floor en Arlette beiden hun 3e klasserende blik. Vanaf nu mogen ze dus vol trots zonder mouwtjes roeien!

Verder vond er tijdens de Westelijke iets anders bijzonders plaats, namelijk de kwalificaties voor de European University Championships. Maar liefst drie ploegen van Argo kwalificeerden zich hier voor het EUC. Julian en Gijs mogen in Servië starten in de lichte mannen twee zonder. Maaike, Jetty, Sanne en Irene kwalificeerden zich voor de dames vier zonder en Floor en Arlette zullen op 14 juli aan de start verschijnen in het lichte dames dubbel twee veld. Samen met een groot deel van het bestuur reizen we op 12 juli af naar Subotica in Servië om te genieten van mooie potjes roeien!

Komend weekend gaat de wedstrijdsectie trainen op de Bosbaan en het weekend daarna zullen ze op de Thetis Sprint en de ARB laten zien welke stappen ze gemaakt hebben.

Ik zie jullie graag 2, 3 en 4 juni langs bij de Bosbaan!