Welkom

Het einde van het jaar is weer in zicht. Langzaam verdwijnt de kleur groen uit het landschap en de Rijn zal zich weer door koud water laten vullen. Op één plek aan dit prachtige water zal de kleur groen nooit verdwijnen. Deze plek is W.S.R. Argo. Hier zal de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2019 plaatsvinden, de Argo Najaars Slotwedstrijden.

De Najaarsbokaal wordt afgesloten met een wedstrijd op de W.S.R Argo te Wageningen. De Argo Najaars Slotwedstrijden (ANS) zullen dit jaar wederom verspreid over twee dagen plaatsvinden, op 9 en 10 november 2019. De roeiers kunnen in het Wageningse Havenkanaal voor de laatste keer strijden voor het puntenklassement van de Najaarsbokaal. Hierna vindt de prijsuitreiking van de Najaarsbokaal op W.S.R. Argo plaats. Zowel op zaterdag als zondag zal er een prijsuitreiking plaatsvinden.

Ook dit jaar is de ANS verspreid over twee dagen. De ervaren roeiers (4+, C4+, 2X, 4*, Mix2X) zullen eenmaal een achtervolgingsrace van 1000 meter verroeien met een manoeuvre om de keerboei en eenmaal een wedstrijd van 500 meter roeien zonder keerboei. De eerstejaars C4+ zullen strijden op een afstand van twee keer 500 meter zonder keerboei.

Zowel op zaterdag als zondag zal DansMaar Radio de wedstrijden van commentaar leveren. Toegang tot het ANS-feest kost 2,50.

We zien jullie graag 9 en 10 november aan de Grebbedijk!

Wedstrijdinformatie

Najaarsbokaal

De Argo Najaars Slotwedstrijden zijn onderdeel van de Najaarsbokaal. Dit is een klassement over de volgende vier wedstrijden:

  1. Theta Herfstregatta (28 & 29 september 2019) – Eindhoven
  2. Knorrensteijn Memorial Regatta (12 oktober 2019) – Enschede
  3. Asopos Najaarswedstrijden (26 & 27 oktober 2019) – Amstelveen
  4. Argo Najaars Slotwedstrijden (9 & 10 november 2019) – Wageningen

Verdere informatie over de najaarsbokaal is te vinden op de website van de NSRF.

Programma

  • 4+, Erv C4+, 4*, 2x (incl. Mix-2x): de ervaren roeiers zullen een achtervolgingsrace van 1000 meter met keerboei en een achtervolgingsrace van 500 meter zonder keerboei starten.
  • Onervaren C4+: de onervaren roeiers zullen een achtervolgingsrace van 500 meter zonder keerboei roeien in een C4+. Elke ploeg start twee keer.

De loting van de Argo Najaars Slotwedstrijden is hier (07-11-2019) te vinden. Het definitieve blokkenschema is hier (07-11-2019) te bekijken.

Wedstrijdbepalingen

De wedstrijdbepalingen van de Argo Najaars Slotwedstrijden 2019 kunt u hier (04-11-2019) vinden. De stuurvoorschriften van 2019 zijn bekend. BELANGRIJK: alle stuurlieden, alsook de boegen van de 2x-velden zijn verplicht een filmpje te bekijken met daarin uitleg over de stuurvoorschriften en daarbij behorende vragen te beantwoorden. Meer informatie over dit hierover zal worden meegedeeld via de mail. Het filmpje is ook hier te vinden.

Inschrijvingen & Loting

Het is mogelijk om tot 5 november u via uw competitiecommissaris in te schrijven.

 

Uitslagen

De uitslagen van de 13e Argo Najaars Slotwedstrijden zullen hier worden vermeld wanneer deze binnen zijn.

Baankaart 1000m

Baankaart 500m

Voorzieningen

Eten en drinken

Na een hele dag hard geroeid te hebben is er natuurlijk niets beters denkbaar dan een goede, stevige en groene boerenmaaltijd. Daarnaast is het bezoeken van een feest zonder een goede bodem te hebben aangelegd natuurlijk een slecht idee. Schrijft u zich daarom hier in om voor de zachte prijs van €3,60 mee te eten op Argo op zaterdag 9 november. Houd deze pagina in de gaten voor het formulier hiervoor. Opgeven en afmelden kan tot donderdag 7 november 12.00 uur.

Ook zal er de hele dag warme koffie en thee klaarstaan en een heerlijke koek om wat energie te krijgen. Wanneer je op de dagen zelf enorme trek krijgt zijn er ook soep, een tosti, belegde broodjes, en dit jaar zelfs Turkse broden te verkrijgen.

Voor deze versnaperingen zijn munten nodig. Deze zijn te verkrijgen in de grote hal.

Fietsverhuur

Tijdens een wedstrijd wil je de roeiers natuurlijk zo goed mogelijk kunnen zien! Swapfiets is er het hele weekend om jou te voorzien van een stalen ros, zodat je optimaal kunt genieten van het roeigeweld. De verhuur is van 08:00 tot 18:00 uur en gratis, maar vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen als borg!

Overnachten

Ook dit jaar is het weer mogelijk om het jezelf makkelijk te maken na het ANS feest, en een slaapplek te reserveren in een van de Argo-huizen te Wageningen! Mail naar najaars@wsr-argo.nl voor een slaapplek, let wel, er is maar een beperkt aantal plekken.

Parkeerplaatsen

De roeiers onder ons die met de auto naar Wageningen komen, willen wij verzoeken hun voertuigen op een veilige manier buiten het terrein van WSR Argo te parkeren.

Dit kan bij Dena Textiles (Nudepark 142, 6702DX, Wageningen) en Groenestein Beheersoftware (Nudepark 91, 6702DZ, Wageningen).
Ook kan dit zaterdag na 17:00 uur en zondag de gehele dag bij Propress (Nudepark 144, 6702DX, Wageningen).

Parkeren bij de Gamma is NIET toegestaan.

Feest

Zoals het een echte competitieroeier betaamt sluit u uw wedstrijddag af met een goed roeiersfeest; een avond gevuld met lekkere hits, soepele danspasjes en veel gezelligheid. Neemt men het feest weg van de competitieroeier, dan haalt men het hart eruit. Niets is immers mooier dan hard gaan op het water, om daarna nóg harder te gaan op de kant.

Daarom kan een goed feest na de Argo Najaars Slotwedstrijden 2019 niet ontbreken. Bij deze nodigt de W.S.R. Argo iedere studentenroeier uit voor het ANS-Feest dat plaats zal vinden op zaterdagavond 9 november in het bootenhuis van de W.S.R. Sluit de Najaarsbokaal af in Wageningen met uw ploeggenoten en vier met ons het einde van de Najaarsbokaal 2019.

Wilt u graag doorgaan tot het einde en de hele avond lang een echte speler zijn? Dan is het leggen van een goede bodem essentieel. Vergeet u zich daarom niet in te schrijven voor de ANS-maaltijd en waan uzelf voor even in het idyllische boerenleven. Woont u daarnaast ook nog eens ver van Wageningen en heeft u geen slaapplek? Niet getreurd! Mail naar najaars@wsr-argo.nl voor een slaapplek, vol is vol!

Sponsoren

Wij willen graag de volgende sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de 13e Argo Najaars Slotwedstrijden:

Media

13e ANS Zondag

13e ANS Zondag

18 november 2019

13e ANS Zaterdag

13e ANS Zaterdag

25 september 2019

12e Argo Najaars Slotwedstrijden

12e Argo Najaars Slotwedstrijden

12 november 2018

ANS 2017 (Zondag)

ANS 2017 (Zondag)

20 november 2017

ANS 2017 (Zaterdag)

ANS 2017 (Zaterdag)

20 november 2017

ANS 2017 (Zaterdag) – 2

ANS 2017 (Zaterdag) – 2

15 november 2017

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

12 november 2016

ANS aftermovie

ANS aftermovie

11 november 2016

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

9 november 2014

Locatie

Het bootenhuis van W.S.R. Argo is gelegen op de Grebbedijk aan de Nederrijn. Vanuit het busstation Wageningen kan deze het snelste worden bereikt door het nemen van bus 80 en uit te stappen bij de halte Westhof. Vervolgens is het nog vijf minuten lopen in de richting van de Gamma, waarna linksaf naar de dijk zal moeten worden afgeslagen. Bij het oplopen van de dijk is het botenhuis meteen rechts gelegen.

Ook is het mogelijk om bus 45 te nemen, waarbij de uitstaphalte Nudenoord is. Wederom zal de weg rechts van de Gamma ingeslagen moeten worden om de Grebbedijk te bereiken.

W.S.R. Argo – Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen

Contact

W.S.R. Argo

Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen
najaars@wsr-argo.nl // ANS commissie
wedstrijdleiding.ans@wsr-argo.nl // Wedstrijdleiding ANS
bestuur@wsr-argo.nl // Bestuur
0317-420700 (Bestuur)
NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo

Pers: De Argo Najaars Slotwedstrijden is een roeievenement in het Wageningse havenkanaal, georganiseerd door W.S.R. Argo, waar vele studenten uit geheel Nederland op af komen. Karakteristiek aan de wedstrijd is de keerboei die de wedstrijd een nieuwe dimensie geeft doordat het niet alleen om hard roeien gaat, maar ook om snel rondmaken om de boei. In combinatie met een mooie herfstzon is het een prachtig schouwspel!
Wilt u aanwezig zijn? Neem dan contact op met ons bestuur via 0317-420700 of via najaars@wsr-argo.nl.

ANS COMMISSIE

Sabine Boerboom – Voorzitter
Lisanne Wisman – Secretaris
Thomas Janssen – Penningmeester
Douwe de Jong – Commissaris Wedstrijd
Maret Hoogeboom – Commissaris Kant
Aryaan Bovenberg – Commissaris PR