De Argo Sprint is voor het eerst dit jaar niet meer op de Bosbaan maar op de Willem-Alexander baan. Hiermee kwam de Argo Sprint commissie voor een uitdaging te staan. Want de WAB heeft niet eenzelfde start installatie op de 1500 meter zoals de Bosbaan dat heeft. Echter, was al snel duidelijk voor de commissie dat een doorstart geen optie was, omdat dit de kwaliteit van de 500 meter wedstrijd erg zou verlagen.

Daarom is de Argo Sprint commissie al een paar maanden bezig met het realiseren van een start faciliteit op de 1500 meter lijn bij de WAB. Samen met Bas Theeuwen (beheerder van de WAB vanuit Sportbedrijf Rotterdam) is er naar een oplossing gezocht. Één ding was duidelijk, binnen de begroting van het Sportbedrijf was geen ruimte voor het realiseren van een start faciliteit.

Binnen de commissie was geen kennis over het bouwen van een start en daarom hebben meerdere mensen mee gedacht. Bijvoorbeeld Kaj de Vries, het hoofd van de Jury, Inter Boat Marina’s (die de vlotten en bolletjes lijnen hebben gemaakt), de BAM, de beheerder van de Bosbaan en Berjan Waanders.

Veel plannen zijn de revue gepasseerd en uiteindelijk zijn ze uitgekomen op een gelijksoortige constructie als op de Bosbaan. De Argonauten Koen en Marten hebben het uiteindelijke plan gemaakt en doorberekend.

Toen was er nog één probleem: geld. Aangezien de WAB een stuk breder is dan de Bosbaan moet de installatie erg sterk zijn, maar dit maakt het ook best duur. Binnen de begroting van de Argo Sprint was daar geen ruimte voor. Tevens zou deze installatie ook door andere wedstrijden gebruikt kunnen worden, dus ging de commissie opzoek naar een andere manier van financiering. De KNRB en Topsport Rotterdam hebben samen besloten de kosten voor de bouw te dragen.

Dit betekent dat de bouw kan beginnen! Iedereen is hard aan het werk om te proberen de startinstallatie vóór de Argo Sprint af te krijgen. Helemaal zeker of dat gaat lukken is het nog niet, maar de bestellingen zijn gedaan, het beton is gestort en volgende week woensdag gaan we de installatie testen.

Kom allemaal komende vrijdag 28 juni naar de WAB om te genieten van een mooi roeispektakel! Meer informatie over de Argo Sprint vind je hier.