welkom

De eerste editie van de Argo Career Days is een feit! Op 11 en 12 mei 2021 organiseert de Argo Business Club online optredens van verschillende gastsprekers en workshops die je helpen bij het oriënteren op het leven na je studententijd. Bekijk hieronder het complete programma en schrijf je in!

11 mei // gastsprekers

Schrijf je hier in voor de gastsprekers op 11 mei!

Dinsdag 11 mei is gevuld met optredens van verschillende gastsprekers. Raak geïnspireerd door hun verhalen.

Thijs Verheul – United Wardrobe (19:00-19:45)

Thijs Verheul richtte tijdens zijn studententijd in Wageningen samen met twee studiegenoten United Wardrobe op, dat in oktober 2020 verkocht werd aan Vinted. Samen met zijn compagnons wist Thijs vanuit het niets een bedrijf op te bouwen met een miljoenenomzet. Als gastspreker vertelt Thijs hoe dit hen is afgegaan met alle pieken en dalen en wordt het United Wardrobe sprookje in geuren en kleuren verteld.

Jack Yang – PhD (20:00-20:30)

In 2013-2014 was Jack Yang barcommissaris van onze vereniging, en inmiddels zit hij middenin de afrondende fase van zijn PhD. Jack startte in 2017 zijn PhD in Food Technology aan de WUR. Heb je interesse in het doen van een PhD? Of heb je hier nog vragen over? Jack vertelt je over het PhD’erschap en alles wat daarbij komt kijken.

Globus Festival (20:30-21:00)

GLOBUS is een muziekfestival georganiseerd door een groep van 9 enthousiaste Wageningse studenten. Samen zetten zij zich  in om een tof festival neer te zetten, en dat alles met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Het uiteindelijke doel: het opkopen van een zo groot mogelijk gebied tropisch regenwoud in Costa Rica met de winst van het festival. GLOBUS laat zien dat een bijdrage leveren aan duurzaamheid niet lastig hoeft te zijn. Benieuwd geworden naar GLOBUS? Luister naar hun verhaal op de Argo Career Days.

Fabian Lindner – Zzinga (21:00-21:30)

Fabian Lindner rondde drie jaar geleden zijn master in Marketing Management and Consumer studies af aan de WUR. Een jaar richtte hij zijn eigen bedrijf op: Zzinga. Zzinga is een startup gevestigd op de campus van Wageningen. Ze hebben een eenvoudige missie: “Honey for the People. Flowers for the Bees”. Zzinga produceert unieke honingdranken en betrekt consumenten tegelijkertijd bij het ondersteunen van bijen en biodiversiteit. In november 2018 werd Fabian gekroond tot de Nederlandse studentondernemer van het jaar én kwalificeerde hij zichzelf voor de Global Student Entrepreneur Awards in China, waar hij de Lesson From The Edge Award binnensleepte. Benieuwd naar het verhaal achter Zzinga en hoe het opzetten van een duurzame onderneming in zijn werk gaat? Fabian vertelt je er alles over. Let op: dit event zal in het Engels zijn.

Defensity College (21:30-22:00)

Defensity College biedt studenten vanuit alle studierichtingen een bijbaan als reservist om studiekennis direct toe te passen voor vrede en veiligheid. We hebben te maken met een steeds veranderende wereld. Daarom heeft de krijgsmacht een aanpak nodig vanuit een diversiteit aan achtergronden. Ook als student in Wageningen kun jij een ijzersterke bijdrage leveren! Denk aan projecten over duurzaamheid, innovatie, kunstmatige intelligentie, en internationale betrekkingen. Zo zit Defensity College momenteel op diverse werkplekken variërend van duurzame beleidsvoering doorvoeren op het ministerie, naar werken aan innovatieve projecten op gebied van duurzaamheid, tot het berekenen van de CO2 uitstoot van de marinevloot. Door het unieke vormingsprogramma kijk je over je eigen horizon en leer je jezelf kennen in alle omstandigheden. Je groeit groter dan jezelf. Zien wij jou straks op de Argo Career Days?

Schrijf je hier in voor de gastsprekers op 11 mei!

12 mei // workshops

Schrijf je hier in voor de workshops op 12 mei!

Op woensdag 12 mei worden verschillende workshops gegeven. Leer nieuwe vaardigheden en bouw aan je toekomst.

LinkedIn Fotoshoot  (14:00-17:00)

Een mooi CV of LinkedIn profiel begint natuurlijk bij een goede foto! De Argo Business Club nodigt je uit om tussen 14:00 en 17:00 langs te komen op de vereniging tijdens een door jou gekozen tijdsslot, waar wij kosteloos een professionele foto van je maken.

CV-training (19:00-19:45)

In 2008-2009 was Carlijn Wentink wedstrijdcommissaris van onze vereniging. Als werkgever heeft Carlijn de afgelopen jaren honderden sollicitaties beoordeeld. Ze weet dus als geen ander hoe je een goed CV opzet en laat je zien hoe jij je Argo carrière het best op je CV kan promoten. Carlijn vertelt hoe een werkgever naar sollicitaties kijkt, en laat zien hoe je met behulp van Canva een verzorgd CV maakt. Je krijgt de mogelijkheid om van te voren je CV in te sturen, en op basis daarvan gepersonaliseerde tips te krijgen! In break-out rooms kun je alle tips meteen toepassen op je eigen CV.

Sollicitatie Training (20:00-20:45)

UniPartners Wageningen is een ambitieus adviesbureau gevestigd op de campus van de WUR. Door een brug te slaan tussen studenten en het bedrijfsleven biedt UniPartners een unieke leerervaring door relevante vraagstukken van organisaties in jouw toekomstig werkveld te koppelen aan studenten. Daarom weten zij als geen ander hoe jij een sollicitatie het beste kan aanpakken! In de workshop geven ze tips en tricks hoe jij jezelf het beste kan promoten om zo bij dat gave bedrijf aan de slag te kunnen.

Leiderschap Workshop (21:00-22:00)

Integrand helpt je niet alleen bij het vinden van een leuke stage, maar geeft ook inspirerende workshops! Altijd al willen weten wat goed leiderschap nou eigenlijk inhoudt? Ontdek het in de training van Integrand. In deze sessie van een uur krijg je alle ins-en-outs te horen over leiderschap en hoe jij dat nu én later goed kan gebruiken. De workshop eindigt in kleinere groepen, zodat de opgedane kennis meteen in de praktijk kan worden gebracht.

Schrijf je hier in voor de workshops op 12 mei!