Corona column #1: Argo dicht, wedstrijden worden afgelast en roeiers trainen thuis door

By 20 maart 2020Evenementen

Vorige week donderdag op 12 maart kondigde de Nederlandse overheid maatregelen aan die impact hebben op vele roeiers in Nederland. Al snel volgde de berichtgeving dat de Heineken roeivierkamp, de Head of the River Amstel, het Heineken Openingstoernooi, Hollandia en de Skoll cup niet door zullen gaan. Ook de Varsity zal niet worden verroeid begin april. De W.S.R. sloot rond half zeven ’s avonds haar deuren. Argonauten kwamen in ieder geval niet meer binnen tot en met zondag 15 maart. Die zondag kwam kwam het bestuur met de update dat Argo haar deuren voor onbepaalde tijd sluit. Alle evenementen zijn afgelast, commissies zoeken andere manieren om hun werk voort te zetten en er wordt gezocht naar alternatieve trainingen door de roeiers. 

Ook voor de commissie die verantwoordelijk is voor de berichten op sociale media betekent dit het een en ander. De geplande evenementen gaan niet door en daarmee verdwijnt ook een deel van de sociale media content. Daarom introduceren wij graag: de corona column! Een wekelijkse update van de situatie van de Argonauten. Elke week nemen we jullie graag mee in de keuzes die het bestuur moet maken, de alternatieve trainingsschema’s van roeiers en hoe houden leden het gezellig zo alleen in huis? Laat ook vooral weten wat jij wilt weten, en wij zoeken het voor je uit! Klik op de titel, en lees de volledige column!

Wat nu de feiten zijn is dat de universiteit, Argo en de sportschool zijn gesloten. Docenten zijn druk bezig met het verzinnen van alternatieve lesmethodes, en coaches met het verzinnen van alternatieve trainingsschema’s. Roeiers kunnen amper stilzitten en afgelopen weekend waren er dan ook veel roeiers op een racefiets te vinden. Inmiddels heeft het bestuur de wedstrijdroeiers van een ergometer kunnen voorzien. De wedstrijdroeiers zijn nu thuis hun ergometer trainingen aan het draaien.

Wij vroegen ons af, hoe maakt het bestuur keuzes in deze tijd? Wij vroegen het aan onze voorzitter Joris Bergman. 

“Voor het bestuur is het keuzeproces niet veel anders dan normaal, we praten nog steeds met leden en adviesgroepen.” Het bestuur probeert zo veel mogelijk deskundig advies binnen te halen. Bij de keuzes staat centraal: wat is het beste voor Argo en haar Argonauten? De bestuursvergaderingen worden inmiddels online gedaan. “Dit geeft het voordeel dat we snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden.” Voorlopig blijft Argo dicht. Dat betekent echter niet dat Argo stil staat! De roeiers blijven zo goed mogelijk trainen en het bestuur houdt nauw contact met commissies om die te ondersteunen in hun activiteiten. 

Afsluitend zegt Joris: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat we als Argo deze situatie te boven komen. We doen als bestuur hard ons best om ervoor te zorgen dat het Argo dat de leden na de sluiting aantreffen hetzelfde is als het Argo dat we af hebben moeten sluiten.”

Uiteindelijk blijft gezondheid het allerbelangrijkste. Blijf thuis in hoeverre dat mogelijk is en laten we er voor zorgen dat corona weer snel de wereld uit is.