Corona Column #10: Een blik op de toekomst!

By 29 mei 2020Corona Column

Zoals een ieder heeft kunnen lezen in de voorgaande edities staat Argo in tijden van de pandemie alles behalve stil. De afgelopen weken hebben we in de Coronacolumns meegekeken met hoe de Argonaut zich in de anderhalvemetersamenleving bezig houdt. Hoewel dit natuurlijk alle aandacht verdient, is het niet onbelangrijk om te kijken naar de toekomst van onze vereniging: op een gegeven moment zal namelijk de draad weer opgepikt worden en ons pand aan de Grebbedijk 59 weer het stralende middelpunt zijn van elke actieve Argonaut. 

Het pand aan de Grebbedijk 59 heeft zijn laatste ontwikkeling doorgemaakt in 2013, toen het vernieuwde gebouw werd opgeleverd met een gloednieuwe kantine, vergaderruimte, bestuurskamer, kleedkamers en toiletten. Een opwaardering die destijds hard nodig was; de groei van Argo was namelijk hard ingezet. Zeven jaar later heeft de uitbreiding Argo kunnen laten groeien tot de vereniging die het nu is.

Hoewel het gebouw al zeven jaar dienst doet als meer dan een geschikte locatie voor alles wat Argo te bieden heeft, ziet een groep Argonauten absoluut verbeterpunten voor het gebouw. Aryaan Bovenberg, Vera Hartman, Sam van den Oetelaar en Bas Beerkens hebben (spreekwoordelijk) de handen ineen geslagen om de kantine en vergaderruimte de nodige ‘facelift’ te geven. Bas Beerkens legt uit wat er in de pijplijn zit: “Toen het gebouw in 2013 in gebruik werd genomen, was het idee dat alle ruimtes op Argo karakter zouden krijgen door het gebruik en de aanpassingen om het mooier én functioneler te maken. Er zijn echter sinds de oplevering geen grote veranderingen geweest aan het interieur, waardoor de kantine en vergaderruimte nu wat rommelig en onsamenhangend zijn”. 

Op dit moment is de groep Argonauten nog in een verkennende fase: Alle opties worden op een rijtje gezet om te kijken wat wenselijk en haalbaar is. Bas Beerkens: “Denk aan aanpassingen aan de vloer, wanden, ramen, plafond gecombineerd met alle functionaliteiten die je van een bar, feestzaal en vergaderruimte zou verwachten. Wij zien een gebouw voor ons dat indruk maakt op leden, sponsors en (potentiële) partners van Argo. Alle ideeën en suggesties vanuit leden zijn hierbij meer dan welkom!”. 

Als alle ideeën zijn verzameld, zijn een ontwerp met draagvlak en een financieel uitvoeringsplan de logische vervolgstappen voor de groep Argonauten. Op dit moment is Sam van den Oetelaar al hard bezig om het gebouw te digitaliseren als een canvas voor het ontwerp (zie de foto voor een impressie). De blik is dus binnen de muren van Grebbedijk 59 ook duidelijk op de toekomst gericht!