Corona column 11: Hoe gaat de Afroeicie nieuwe leden werven komende AID?

By 5 juni 2020Corona Column

Nu de eerste halen weer gemaakt kunnen worden op de Rijn, lijkt het normale studentenleven weer op gang te komen. Ondanks dat er nog geen colleges op locatie gegeven worden, komen er dit jaar wel een hoop geslaagde middelbare scholieren hun eerste stappen zetten in onze universiteitsgebouwen, en zal een nieuwe lichting roeiers halen leren maken op het Wageningse water. Normaal gesproken wordt het begin van de studententijd ingeluid onder vreugdevolle genot van feestjes, borrels en het maken van nieuwe vrienden. Dit jaar loopt het helaas allemaal even anders, en worden er langzaam voorzichtige plannen op tafel gelegd. De Afroeicie vertelt vandaag wat er tot nu toe duidelijk is over het nieuwe kalenderjaar na de zomer, en hoe Argo plant om haar nieuwe leden te gaan werven in deze tijden.  

Het AID bestuur doet er alles aan om de introductiedagen zoveel mogelijk door te laten gaan ondanks de huidige maatregelen, en hier spelen wij als Afroeicie op bij het organiseren van de Afroeiperiode. In plaats van één langere AID van zes dagen, is deze nu opgesplitst in twee maal vier dagen. De eerste AID vindt plaats van 13 tot en met 16 augustus. 17 augustus is er een dag rust, waarna van 18 tot en met 21 augustus de tweede AID plaatsvindt. Het aantal AID-lopers wordt verspreid over beide periodes; zo krijgt iedereen de kans om onze W.S.R. te bezoeken en wordt er drukte vermeden. 

U leest het goed, Argo mag gelukkig gewoon bezocht worden door AID lopers! Er komt een fysieke sportdag met clinics, en een zelfs kroegavond op de W.S.R., want door onze grote locatie is er genoeg buitenruimte om de 1.5 meter goed te waarborgen. Hierdoor kan de Afroeicie ook weer de chilldag leven blazen! Dit uit zich in een verenigingsdag waarop AID-lopers zich kunnen inschrijven voor een tijdslot om een tijdje op Argo te chillen, onder het genot van een biertje. Dit tijdslot zorgt ervoor dat het niet te druk wordt op Argo. Andere fysieke activiteiten zijn bijvoorbeeld de infomarkt, en ook kunnen we even een praatje maken met de AID lopers wanneer zij hun take-away maaltijd komen ophalen op Argo. Het avondprogramma zal veelal online zijn. 

Er wordt in het online aspect ook veel aandacht gestoken, door het maken van een nieuwe AID website en promotiefilmpjes. In de filmpjes wordt vooral gefocust op wat een toekomstige Argonaut allemaal kan doen op onze mooie vereniging in tijden van corona. Verder kijken we naar een mogelijkheid om een online tour door het gebouw aan te bieden aan AID-lopers, zodat iedereen ons mooie gebouw eens van binnen gezien heeft. Zo kunnen zelfs de nieuwe studenten die niet in Wageningen zijn, toch de sfeer van Argo proeven. Een grote nieuwe ontwikkeling is het aanbieden van de mogelijkheid om je online aan te melden aan de hand van een nieuw inschrijfsysteem. 

Het eerstejaarsweekend is natuurlijk onvergetelijk voor ieder waardig Argolid. Echter zal dat dit jaar een andere invulling krijgen. Om er toch voor te zorgen dat de mores bekend zullen zijn bij de afroeiers, worden er tijdens de afroeiperiode avonden georganiseerd waarin de Argo mores en tradities worden aangeleerd. Een groot deel van de activiteiten tijdens de afroeiperiode wordt normaliter uitbesteed aan de gezelschappen en commissies. Zij zullen er dus ook over moeten nadenken hoe zij hun activiteiten ‘coronaproof’ kunnen maken. Grote feestjes zullen wellicht nog niet mogen plaatsvinden tegen die tijd, maar gezellige borrels zullen de ploegbanden van de toekomstige afroeiers ongetwijfeld ook zeker versterken. 

Deze pandemie heeft een hoop uitdagingen voor de Afroeicie meegebracht. Echter zitten alle verenigingen momenteel in hetzelfde schuitje, en moeten we er met z’n allen het beste van maken. De promotie zal grotendeels online moeten plaatsvinden. De Afroeicie zet alles op alles om de online platformen zo mooi mogelijk te maken, zodat ook zonder fysieke bezichtiging Argo als mooiste vereniging van Nederland neergezet kan worden. Op dit moment zijn de vooruitzichten goed, en als het water zo door kabbelt, en alle plannen door kunnen gaan, zullen de boten van Argo snel weer gevuld worden met een mooie lichting afroeiers!