Corona column #14: Zomer op Argo

By 26 juni 2020Corona Column

Per 1 juli zijn zowel binnen- als buitensporten weer toegestaan, wat betekent dat er naar verwachting deze zomer al weer in grote nummers geroeid mag worden in ploegverband, maar het is wachten op een protocol. Argo haar deuren zijn de hele zomer open en sinds een week is er nu de mogelijkheid om te genieten van een koud biertje op het Argo-terras. Kortom, het lijkt allemaal weer langzaam terug te keren naar normaal. Nu we bijna de laatste week van het kalenderjaar ingaan, kijken steeds meer Argonauten uit naar de vakantieperiode. En wees gerust, u zal Argo zeker niet hoeven missen deze zomer! Zomerroeien, chilldagen, sportactiviteiten, de AID: Argo zal naar verwachting bruisen van het leven deze zomer. Bent u benieuwd? Lees gauw verder!

Allereerst zal over 3 weken het zomerroeien plaatsvinden. De Lentecie der W.S.R. Argo was helaas gedwongen dit jaar om hun plannen voor een introductieperiode te schrappen in de lente, maar zijn nu druk bezig om toch een roeiweek te organiseren voor huidige studenten buiten Argo en voor aankomende studenten. In de week van 13 tot en met 17 juli kunnen externen zich aanmelden om te leren roeien samen in een ploeg. Er worden baktrainingen, ergometertrainingen, zaaltrainingen en roeitrainingen georganiseerd. Naast het leren roeien, wil de Lentecie (ofwel Zomercie) de zomerroeiers de complete ervaring geven van hoe het is om lid te zijn van Argo. Dit invulling hiervan is nog erg onzeker, omdat dit natuurlijk afhankelijk is van de coronamaatregelen. Mocht tegen die tijd het roeien in een C4 nog niet gefaciliteerd kunnen worden, verwacht de Zomercie dat er een omgebouwde C2 of een skiff met “zijwieltjes” (van Vada) gebruikt kan worden. 

 

Naast alle trainingen en het nuttigen van witbiertjes in de warme zomerzon op het Argo-terras, worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. “Zo gaan wij een Nascie organiseren voor de zomerroeiers op de dinsdagavond, een 1,5 meter borrel op de donderdagavond met aansluitend een pubquiz, een triathlon staat er op de planning, en mochten de maatregelen het toelaten een afsluitende wedstrijd waarin alle zomerroeiers kunnen laten zien wat ze hebben geleerd” vertelt Zomercie-voorzitter Maartje.

 

Gelukkig zit Argo ook niet stil als het gaat om haar huidige leden, en is er een groep Argonauten druk in de weer om invulling te geven aan de weken tussen het zomerroeien en de AID. Deze zomergroep is in het leven geroepen met als doel om tot de AID minimaal 1 keer per week een activiteit te organiseren op Argo voor leden. Voorbeelden van activiteiten zijn chilldagen, een biercantus of een triathlon. De activiteiten moeten Argonauten weer de kans geven om op de vereniging samen te komen voor gezelligheid, zowel sportief als in borrelvorm. De activiteiten zijn dus geschikt voor alle leden, zowel voor de fanatieke roeiers als de fanatieke borrelaars. Hoe dit specifiek wordt vormgegeven en wanneer deze activiteiten gaan plaatsvinden, is natuurlijk nog lastig om te zeggen. 

 

Dus of je nou als zomercoach een week lang studenten kennis laat maken met Argo en het roeien, of als je zelf weer gaat trainen in ploegverband, of als je lekker met jouw vrienden gaat borrelen in de zomerzon, genietend van een koud biertje en de glinstering van het Rijnwater: Argo zit zeker niet stil, en verwacht jou ook te zien deze zomer! Mis het niet!