Corona column #8: Argo weer voorzichtig open

By 17 mei 2020Corona Column

Een moment waar velen op hebben gewacht: vanaf maandag 11 mei mocht Argo, onder een streng protocol, weer haar deuren openen voor roeiende leden.

Lees meer!

In fases werd de leden toegestaan om een skiff te pakken, beginnend met de wedstrijdroeiers en dan opbouwend naar alle leden. Dit alles om het protocol eerst met een kleine groep te kunnen testen.

De eerste dag dat Argo weer haar deuren mocht  openen, was helaas gelijk een kleine anticlimax: er stond teveel wind om veilig te kunnen roeien.

De daaropvolgende dagen kon er gelukkig weer geroeid worden. Alle nieuwe regels zijn even wennen: hier mag je deze kant op lopen, daar de andere kant op. “Die regels zijn even lastig, maar het belangrijkste is dat ik weer kan roeien.”, aldus een enthousiaste roeier. “Het was even spannend na zeker twee maanden niet het water op geweest te zijn, maar ik kon het nog!”

Voor het bestuur was het natuurlijk een spannende week, waarin het protocol waaraan zij zo hard hadden gewerkt werd getest. “Afgelopen week was erg hectisch, maar op een leuke manier,” vertelt competitiecommissaris Jorden Uiterwijk, “Het was geweldig om weer leden binnen te zien lopen en iedereen had een lach op zijn gezicht! Het was ook fijn om te zien hoe de leden zich aan de nieuwe regels hielden, soms heb ik ook nog wat verbeterpuntjes gekregen van de leden.” Al met al is men blij om weer te roeien en om roeiers te zien, in deze kleine stap richting het normale.