De Argonaut: Angela Noordhoek

Binnen Argo hebben we het vaak over competitieroeiers, wedstrijdroeier, gezelschapsmensen en commissietijgers. Er zijn echter een paar mensen binnen Argo die bij allen thuis horen. Angela Noordhoek, De Argonaut van september, is hier een van en daarom besloten we haar te interviewen.

Angela heeft in haar eerste jaar TopC4 geroeid en is daarna wedstrijd gaan roeien. Als dat nog niet genoeg was heeft ze vorig jaar ook nog bij de clubacht geroeid en gecoacht. Op de vraag waarin het wedstrijd- en competitieroeien voor haar verschilde, antwoord Angela:
In mijn wedstrijdjaar hadden we een hele grote groep meiden van verschillende ploegen, leeftijden en studies, toch hebben we het met elkaar volgehouden. Door de leuke tijden zoals de wedstrijden, maar ook de barre tijden in de winter hebben we elkaar wel goed leren kennen. We zien elkaar nu gelukkig nog regelmatig.
Bij het wedstrijdroeien vond ik het erg fijn dat iedereen dezelfde motivatie had. Alle neuzen stonden dezelfde kant op en samen ging je over de eindstreep. Ik was een behoorlijk ‘onhandige’ wedstrijdroeier en daardoor was ik grotendeels van het jaar alleen op de wattbike bezig, desondanks heb ik zeker geen spijt van het jaar. De wilskracht in de groep was zo groot, dat ik heel graag weer terug wilde komen van mijn blessure en mee wilde trainen in welke boot dan ook.
Bij het competitieroeien liggen de prioriteiten van jezelf of van je ploeggenoten soms ergens anders. Dit maakt de groepsdynamiek ook wel wat anders. Tijdens mijn eerste jaar als TopC4 roeier heb ik heel veel verschillende mensen leren kennen. Dit door middel van het roeien, borrels en de nascies waar je dan wel meer  tijd en energie voor hebt. Competitieroeien is ideaal als je fanatiek wilt roeien maar ook fanatiek wilt zijn op de vereniging is het bijna even druk als wedstrijdroeien.”

Argo is ook een plek waar ze zich thuis voelt. Door het roeien en borrelen op Argo heeft ze veel verschillende mensen ontmoet. Met de meiden van haar eerste jaar heeft ze nog veel contact, maar ook binnen haar gezelschap De Nachtwacht voelt als een warm bad. Momenteel bestaan de contacten voornamelijk uit appen, mailen en vergaderen binnen De Nachtwacht en de ANS commissie, waar ze dit jaar commissaris Kant bij is. Dus als Argonaut houdt ze zich druk bezig, tijdens deze bizarre tijden.

Omdat Angela veel verschillende dingen binnen Argo doet, vroegen wij ons af of ze zich meer een roeister of gezelschaps- en commissiemens voelt.
 “Ik zou mijzelf niet direct omschrijven als een commissie/gezelschapsmens. Aangezien dit in vele ogen gezien wordt als iemand die altijd aan de bar te vinden is. Alhoewel ik af en toe natuurlijk wel van een borrel houdt is dit niet mijn dagelijkse dagbesteding binnen en buiten Argo. Op dit moment kosten enkele activiteiten die ik mee help te organiseren op Argo zoals de ANS en het mosselbockdiner waardoor ik minder tijd heb om de boot in te stappen. Wel ben ik fanatieker gaan wielrennen. Roeien is toch wel het belangrijkste waarvoor ik bij Argo ben gekomen, ben ik toch blij wat er door de jaren heen op mijn pad is gekomen. Ik zou daarom mij zelf niet als meer een gezelschapmens of roeier willen omschrijven, ik wil het gewoon allemaal doen!”

Volgens Angela is het mooiste van Argo dat op welke manier dan ook, veel mensen hun plekje kunnen vinden, al is het bij een commissie, gezelschap, op het water, aan de bar, met hun ploegje of wat dan ook. Daar zijn we het natuurlijk allemaal mee eens!