De Argonaut: Annelin Kuiper

By 23 februari 2020De Argonaut

Wij presenteren een nieuwe maandelijkse rubriek: De Argonaut! Eens per maand zetten we een (oud-) Argonaut op de sociale media kanalen in het zonnetje. Commissies, (wedstrijd)roeien, bestuur, coachen, er zijn vele manieren te bedenken hoe (Oud-) Argonauten betrokken zijn in de roeiwereld. In deze rubriek komt naar voren wat de Argonaut nou een Argonaut maakt, waar ons groene bloed voor stroomt, en hoe dit ons verbindt. Argonaute voor de maand februari: Annelin Kuiper.

Argonaute Annelin Kuiper is sinds 2015 lid van Argo en heeft zich op meerdere vlakken ingezet voor de vereniging, met name in het competitieroeien. Eerst als lid van de Competitie Commissie, in 2018-2019 als Competitie Commissaris in het Argo-bestuur en nu landelijk als Commissaris Competitiewedstrijden in het bestuur van de NSRF. “Als Commissaris Competitiewedstrijden ben ik samen met de Commissaris Competitieroeien van de NSRF verantwoordelijk voor de organisatie van het competitieroeien in Nederland. We beheren de eerstejaarsbokalen, stellen reglementen op en maken afspraken met de wedstrijd-organiserende verenigingen. Daarnaast schrijven we beleid voor zowel het eerstejaars als het ouderejaars competitieroeien. Dat laatste doen we binnen de Commissie Competitieroeien van de KNRB.”

“Elke dag ben ik wel eventjes bezig met mijn bestuursfunctie of met de commissie. Ongeveer één keer per maand vergaderen we met het bestuur in Utrecht. Omdat we elkaar niet zoveel zien is dat ook vooral een moment om even bij te praten over waar iedereen mee bezig is geweest. Ik ben ook nog regelmatig op Argo te vinden, waar ik een tweedejaars ploeg coach en stuur. Ook ga ik graag op dinsdag naar de borrel. Mijn Argo-bestuur zie ik nog wekelijks en ook met een groep oud-leden van de Competitie Commissie eet ik vaak samen.”

“Het mooiste aan Argo vind ik de cultuur die we hebben, waar iedereen zijn plekje kan vinden en waar meer dan genoeg ruimte is voor initiatief. Als vereniging zitten we niet bij de pakken neer. Ons roeiwater is verre van ideaal, maar juist dat blijft leden uitdagen om creatief te zijn met wat we wel hebben en hoe we de situatie kunnen verbeteren. We voltooien ambitieuze projecten, maar in al onze bescheidenheid zijn we ook al meteen weer bezig met het volgende plan.”

“Wat veel mensen volgens mij niet weten over Argo is dat je niet alleen op Argo actief kunt zijn bij commissies, maar ook als Argonaut je in kunt zetten voor landelijke commissies van de KNRB of de NSRF. Hier kan je ook na je studie betrokken blijven bij het roeien en zie je de roeiwereld eens vanuit een ander perspectief.”

“Argo verbindt leden over meerdere jaren en zelfs tussen generaties. Daarnaast is het een plek waar je met ambitie veel kan bereiken en geprikkeld wordt om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad op Argo, veel geleerd en veel mooie vriendschappen opgedaan. Ik ben trots om Argonaut te zijn!”