De Argonaut november: Daniël Boer

By 17 november 2020De Argonaut

In De Argonaut hebben we al allerlei verschillende mensen langs zien komen. Eerstejaars, ouderejaars, Oud Argonauten… Dit keer iemand die een bijzondere blik op Argo als vereniging kan werpen. Hij is Oud Argonaut, maar nog wel steeds lid van een studentenroeivereniging. Daniël Boer werd in 2015 lid van Argo, op de laatste dag van de inschrijvingen. “Wat mij destijds over de streep trok was de vette locatie en de leuke mensen die ik ontmoet had tijdens de introductiedagen. Ik wilde graag nieuwe mensen leren kennen en samen sporten, dit was iets wat op Argo samenkwam voor mij!” Inmiddels is hij na vier jaar bij Argo, inclusief bestuursjaar, ook lid geweest bij Skadi. Met ingang van dit jaar is hij echter alweer lid geworden bij zijn derde vereniging: Phocas.

Lees verder!

Ondanks dat hij inmiddels bij een andere vereniging zit, heeft Argo een speciale plek in zijn gedachten. “Het mooiste aan Argo vind ik dat het dé plek blijft die altijd voelt als thuiskomen,” vertelt Daniël, “Nadat je het ouderlijk huis uitgegaan bent ben je toch op zoek naar een plek zoals thuis. Als je dan met je beste vrienden aan de bar zit, na een roeitraining met een warme kop koffie, op een plek waar iedereen het naar zijn zin heeft, voelt dat gek genoeg toch als thuiskomen.”

Ook staat Argo voor Daniël symbool voor vriendschap. “Mijn allerbeste vrienden komen uit mijn tijd van Argo, dit is iets wat ik ontzettend waardeer. Door gezamenlijk naar een doel toe werken en samen wedstrijden te winnen en te verliezen leer je elkaar echt kennen en weet je wat je aan elkaar hebt. Ik denk dat je daardoor precies weet hoe je elkaar kan helpen en motiveren als het even wat minder gaat en dat dit een ijzersterke basis is voor een levenslange vriendschap.”

Als oud-voorzitter van Argo die ook een kijkje heeft genomen bij andere verenigingen kan Daniël ons een goede blik geven op Argo. Wat weten mensen volgens hem niet over Argo? “Dat Argo echt een voorloper is op het gebied van organisatie en doorpakken. Als je kijkt naar de stappen die Argo heeft gezet de afgelopen jaren is dat echt jaloersmakend voor menig vereniging. Pas in 2013 kreeg Argo met behulp van (oud)leden en de universiteit haar vaste plek langs de Grebbedijk, om haar ambitie om door te groeien naar 450 leden waar te kunnen maken.” Sindsdien heeft Argo een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt, zo vertelt Daniël, “Dit is pas 7 jaar geleden, vanaf die tijd groeide Argo uit tot de plek met de beste indoorfaciliteiten van Nederland, 700 leden en een vereniging met meerdere betaalde profcoaches. Dit is iets waar elke Argonaut echt ontzettend trots op mag zijn. Ik kan niet wachten om te zien hoe Argo zich ontwikkelt in de komende jaren. Hoe vet zou het zijn als wij onze eigen roeiers over een aantal jaar zien schitteren op de EK’s, WK’s en Olympische Spelen!”

En hoe onderscheidt Argo zich nou van andere verenigingen? “Na inmiddels een breed scala aan verenigingen gezien te hebben, merk ik dat de oplossingsgerichte manier van werken Argo onderscheidt. Niet te lang blijven hangen in het maken van plannen, maar direct kijken naar de mogelijkheden die er zijn op korte termijn om zo snel mogelijk een stap in de goede richting te zetten. Wat ook opvalt is dat Argonauten hier relatief bescheiden over zijn. De combinatie van bescheidenheid en hard werken is wat mij betreft geen slechte combinatie, maar vergeet af en toe niet ook stil te staan bij hoe goed het gaat op de W.S.R.! Argo wint de Varsity!”