De “nieuwe” Argonautika

By 8 februari 2019Evenementen

Waarde leden,
Om alvast de sfeer van de online artikelen, interviews en columns te proeven, kunt u nu alvast genieten van een preview van Argonautika volume 19. Het thema van deze Argonautika is stille kracht. Hierbij het redactionele stuk van de eerste Argonautika editie van een hele reeks die u digitaal gaat ontvangen. De volledige versie verschijnt binnenkort! Veel leesplezier.

Redactioneel
Wellicht is het echt winter als deze 19eeditie van de Argonautika verschijnt. Op het moment van schrijven van dit artikel lijkt het nog steeds lente met mooi glad roeiwater. De vraag is of hier hogere machten de hand in hebben, wellicht stille krachten of dat dit toeval is.
Geen toeval is het dat een vereniging niet kan bestaan, groeien en bloeien zonder vele stille krachten. In dit nummer staan een aantal interviews die inzicht geven in de werkzaamheden van diverse disciplines binnen de WSR Argo. Als je consumerend lid bent, dan sta je vaak niet stil bij de inspanning die velen plegen om Argo te laten reilen en zeilen. Vaak geruisloos, als stille kracht.
Zo zijn de nieuwe profcoaches aan het woord in een interview.  Tevens een inzage in het leven van kamprechters en een interview met de organisatie van de Argo Sprint. Wat drijft al deze mensen om “gewoon” hun bijdrage te leveren aan de voortgang van Argo en het realiseren van successen?
Uiteraard staan de wedstrijdverslagen van de laatste maanden in deze editie. Gezien het thema van deze Argonautika kan je stellen dat je voor een goede prestatie “stil moet roeien met kracht”. Niet alleen komend uit je lichaam, maar ook je mentale instelling is van groot belang en vergeet de ploeggeest niet.
In het gedicht vinden jullie een rake beschrijving van het begrip stille kracht. Voor de puzzelaars is er weer een puzzel bedacht waarvan wij denken dat hij goed te doen is.
Omdat dit het eerste digitale nummer is (alleen de Oud Argonauten krijgen nog de gedrukte versie)  betekent dit deze keer een extra uitdaging voor het lay-out-team van de redactie. Aangezien de deskundigheid prima in orde is, gaat dit ongetwijfeld helemaal lukken.

Veel leesplezier,
Namens de redactie,

Elly de Regt-van Dijk