Digitale centenpartij 2: het blik van Ralf

By 29 december 2020Evenementen

Als u dacht dat de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen spannend waren, dan lag u zaterdag de 7e van december 2019 onder een steen, want daar vond aan het eind van de middag een wedstrijd plaats waarvan de uitslag tot op de dag van vandaag nog flink onderwerp van discussie is.

Foto: Michael Boutkan

De EJL selectie was zojuist afgerond en vijf heren waren geselecteerd. Maar een vijf maakt geen vier en dus werd er een roeier op de wedcom-roeiersbeurs gegooid. Asopos bood een plek aan en de eerste reactie kwam uit Wageningen. Maar kennelijk lopen de Leidse lijntjes nog sneller en was er al een handelsovereenkomst met Njord gesloten. Leidenaren zijn ook niet te vertrouwen. Gelukkig bood niet veel later Laga een plek aan voor hun vier. Nadat de splittijd van desbetreffend Argonaut  doorgegeven werd, bleef het even stil aan de andere kant van de lijn.

“Hij gaat in de acht.”

En dus kwam de lange rode trein met groene machinist Ralf Bollen aan op Station Sporthallen Zuid, alwaar de machine na het startsignaal meteen hevig optrok. Al na enkele honderden meters werd het al duidelijk om wie het hier ging in de race: de Laga/Argo combi tegen de bordeauxrood gestreepte Amsterdammers. Al snel liepen zij aan zij op kop in de wedstrijd.

En dat bleef zo. Dan lag de combiboot voor en dan weer Nereus. Het verschil werd nooit meer dan een virtuele meter. En dat 1700 meter lang. Het toejuichende publiek liet de dranghekken meters naar voren schuiven in hun gejoel. Telkens als hun vereniging weer voorop lag, ontaardde dat in een enorm kabaal. Het was nagelbijtend tot het laatst. In de laatste 50 meter leek het nog even dat de combiboot nog net de finish eerder had aangetikt, echter de supercomputers van de bond konden het verschil niet meer aan waaruit werd besloten dat er geen winnaar uitgewezen kon worden.

En zo kwam het dat er te midden van alle volledige centen boven de bar een halve cent prijkt. Zestien heren mochten zich uitroepen tot winnaar: acht Nereïden, zeven Lagaaiers en één Argonaut.

 

Mocht u de wedstrijd terug willen zien, dan kan dat hier: https://regatta.time-team.nl/nkir/2019/results/e7b60159a-ea20-49c8-b8e0-a770a12bc2d3.php