Erelid prof. dr. ir. Gerrit Meester overleden

By 3 maart 2020Evenementen

Vandaag heeft het droevige bericht ons bereikt dat Erelid prof. dr. ir. Gerrit Meester door een noodlottig ongeval op donderdag 27 februari overleden is. Gerrit Meester werd in 1962 lid van de W.S.R. Argo, waarna hij zich tot op heden heeft ingezet voor de vereniging, de KNRB en Wageningen University & Research.

Op Argo wist Gerrit vele roei- en coachsuccessen te behalen en daarnaast is hij bestuurlijk zeer actief geweest, zowel binnen Argo als de W.S.V. Ceres en de KNSRB. Voor zijn jarenlange inzet werd hij in 1968 benoemd tot Lid van Verdienste.

Na zijn studie bleef Gerrit actief in de roeiwereld. Zo bleef hij actief als kamprechter en nam hij daarnaast in de jaren zeventig zitting in de Technische Advies Commissie van de KNRB. Op de Olympische Spelen van Montreal in 1976 was hij chef d’equipe van de Nederlandse herenroeiers. Voor zijn verdiensten voor Argo en de roeisport in het algemeen werd Gerrit Meester in 1987 benoemd tot Erelid van Argo. Samen met zijn vrouw Rianne Meester-Broertjes, die tot Erelid benoemd werd in 2013, vormden ze het eerste echtpaar dat Erelid is van Argo.

Tot op heden was Gerrit nauw betrokken bij Argo. Zo nam hij onder andere zitting in het College van Advies, dat jaarlijks het bestuur ondersteunt in het verwezenlijken van hun beleid.

Wij zijn Gerrit ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor Argo en de roeisport betekend heeft.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Rianne, kinderen en kleinkinderen, familie en de vrienden van Gerrit. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Met oprechte deelneming,

Bestuur Boer en Bestuur Bergman