Het Xe KanCie Lustrum

By 21 februari 2020Evenementen

Al sinds 1970 is de KanCie dé commissie van Argo die de gezelligheid op de borrels karakteriseert. In februari viert de KanCie op Argo haar vijftigste verjaardag. Dit wordt deze week gevierd met een feestelijke week vol activiteiten voor alle leden georganiseerd door deze commissie. “Het thema van dit lustrum is gouden huwelijk, omdat de KanCie 50 jaar bestaat. Er zal dus veel goud voorbij komen dit lustrum” aldus Jaap van der Kolk, derdejaars KanCie lid. 

Alle leden van Argo worden de hele week betrokken bij het lustrum. Op maandag is een zogenaamde Kantinekwis georganiseerd, met een speciaalbierproeverij: ‘Trapje op Trapje af’. Op dinsdagavond vond de KanCie-Nascie plaats, een leuke draai aan de wekelijkse traditionele gelegenheid. De KanCie leden hadden die avond een menu samengesteld voor hun verjaardag waar iedereen van kon genieten onder genot van een biertje. Gister op donderdagavond was het feest in de kroegzaal met het thema: “Drinken als een gieter alleen maar halve liters gegeven wordt! Hierin speelden halve liters bier en Gieters uiteraard de hoofdrol. 

Ook zijn er een tweetal interne activiteiten voor alleen KanCie leden. Tijdens het bier, bowlen, bitterballen op de woensdagavond kwamen alle KanCie leden samen voor een ouderwets gezellige avond. Ook wordt er een Oud-KanCie barbeque gehouden waarop alle oud-leden die lid zijn geweest bij de KanCie welkom zijn. 

Ook al is deze week vol feest en gezelligheid alweer bijna ten einde, zal de KanCie het gehele lustrumjaar speciale vestjes dragen waarmee het hele jaar het gouden jubileum gevierd kan worden.