Interview met de ABC

By 27 februari 2020Evenementen

Alle leden van Argo dragen een financieel steentje bij aan de vereniging door middel van contributie. Maar om de W.S.R. goed draaiende te houden, is er ook veel hulp van sponsoren, waar Argo erg dankbaar voor is! Wat zouden alle roeiers moeten zonder sponsoring? Het werven van nieuwe sponsoren en contact onderhouden met huidige sponsoren is dus erg belangrijk voor Argo. Hier is een commissie voor, die gericht is op alles rondom de sponsoring voor Argo, namelijk de ABC. ABC staat voor de Argo Business Club. Vandaag kijken wij mee met hen om te laten zien wat zij voor Argo betekenen. 

In één zin samengevat, de Argo Business Club houdt zich bezig met de sponsoring voor de W.S.R. Momenteel heeft Argo 3 hoofdsponsoren: Hoogwegt, Antea en Aequator, en heeft daarnaast wat kleinere relaties met andere bedrijven. Zo onderhoudt de ABC contact met huidige partners, maar zoekt ook actief naar nieuwe relaties. De ABC bestaat om dit moment uit 8 commissieleden, maar dit is niet een vast aantal.

Wat de commissieleden naar eigen zeggen leren in deze commissie, is je professioneel opstellen naar bedrijven. Het is een stukje praktijkervaring wat je bij je studie niet leert. “Je leert hoe je contact moet hebben met bedrijven, onderhandelen over contracten, relaties onderhouden en bedrijfsavonden te organiseren.” “Ook leer je jezelf en Argo te verkopen aan een bedrijf en voeg je een ‘personal touch’ toe aan een professionele relatie met een bedrijf.” “Bij de ABC werken we niet alleen aan de groei voor Argo, maar ook zeker aan persoonlijke groei.”

De ABC is een doorlopende commissie. Omdat je als lid van de ABC vaak contactpersoon bent van een sponsor, is de ABC als commissie op zoek naar leden die zich twee jaar aan de commissie kunnen committeren. Dit maakt juist de Argo Business Club leuk, omdat je zo echt de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en steeds grotere projecten aan te pakken.

Binnen de ABC zijn er twee typische commissie functies: Voorzitter en Secretaris. De voorzitter houdt het overzicht over de commissie, maakt de agenda en zit de vergaderingen voor. De secretaris notuleert tijdens de vergaderingen en houdt onder andere de mail in de gaten. Verder is elk commissielid een contactpersoon voor een sponsor, om hiermee een sterkere band met het bedrijf op te bouwen. Ook worden nieuwe, innovatieve projecten onderverdeeld naar ieders capaciteiten en interesses.

De hoeveelheid tijd die commissieleden in de commissie stoppen verschilt per week, aangezien de ABC redelijk projectmatig te werk gaat. In een rustige week kan dit 2 uur zijn, en is het enkel een vergadering en het sturen van een paar mailtjes. Wanneer er echter een groot evenement plaatsvindt, zet iedereen de schouders eronder en wordt er met zijn allen naar het moment toegeleefd. “Dit maakt het commissiewerk zo afwisselend! Verder proberen wij elkaar ook te ondersteunen, als iemand net wat minder tijd aan de ABC kan besteden.”

“Het leuke aan de ABC, is dat je echt het verschil kan maken binnen Argo. Jouw inzet is direct terug te zien in de vorm van boten, trainingsweekenden en een goed onderhouden gebouw.” aldus Judith, lid van de ABC. “Onze vergaderingen zijn dan ook best serieus, maar er wordt ook zeker veel gelachen en organiseren we meerdere keren per jaar een erg gezellige commissie avond!”

Waar alle commissieleden van de ABC heel erg naar uitkijken, zijn de Argo Career Days. Deze vinden al vrij snel plaats, namelijk 23 tot en met 27 maart. Deze hele week zal in het teken staan van carrièrekansen en zelfontwikkeling, door middel van leuke presentaties van bekende bedrijven, workshops, het laten maken van foto’s voor LinkedIn en meer. Hier zal binnenkort meer info op verschijnen op Facebook en de eigen website, https://www.argocareerdays.nl/ 

Naast de Argo Career Days wordt er ook nog een bedrijfsavond van Hoogwegt georganiseerd op 13 mei, waar alle Argonauten van harte welkom zijn! Verder gaat de commissie zich richten op meer actieve acquisitie, met als doel mooie contracten af te sluiten voor de komende jaren. De ABC zit de komende tijd zeker niet stil, want momenteel zijn zij bezig met het opstellen van een meerjaren strategie, waar verdere projecten op het gebied van acquisitie, opleiding van commissieleden en het creëren van meerwaarde voor Argo’s partners centraal zullen staan.

En wist je dat je als lid ook zelf Argo kan sponsoren? Als lid kun je jezelf of je ouders opgeven voor Vrienden van Argo. Hiermee steun je Argo financieel zodat onze vereniging zo goed mogelijk draaiende gehouden kan worden. Geïnteresseerd? Check https://www.wsr-argo.nl/extern/vrienden-van-argo/ voor meer informatie!