Interview met de Galacie

By 15 november 2019Evenementen

Komende vrijdag 15 november is het alweer zover: het gala, oftewel de mooiste avond van het jaar! De laatste paar weken zijn meer dan 300 Argonauten druk geweest met blauwe en roze brieven schrijven, en galajurken of rokkostuum uit het stoffige hoekje van hun kledingkast trekken. 

Veel van ons kijken al een poosje uit naar deze avond, maar ook er zijn 6 mensen die al veel langer druk in de weer zijn, waarvoor hulde! Therese Verbeek, Mieke Reijersen, Roos van ’t Spijker, Wout Gerdes, Tanja Küller en Albart Knopert vormen de Galacie van 2019, en zijn al sinds periode 6 van afgelopen studiejaar wekelijks uren bezig met de organisatie. Vandaag nemen wij een kijkje achter de schermen bij de gala commissie.

Kun je echt een half jaar druk zijn met het organiseren van één avond? Zeker weten! “We zijn echt lang geleden begonnen. Hoe eerder we begonnen met het zoeken naar een locatie, hoe goedkoper dat voor ons was. Voor ons is het erg belangrijk om van te voren dingen te regelen om de werkdruk tijdens de laatste weken voor het gala te verlagen.” aldus de Galacie. Hoeveel uur deze hardwerkende Argonauten kwijt zijn per week, verschilt per functie en per week. “In het begin is het voornamelijk locatie regelen, promotie begint juist later pas. Je bent niet constant met hetzelfde bezig.” Het gala vergt veel planning en werk, maar ook een goede taakverdeling, wat een uitdaging is voor een commissie die jaarlijks uit nieuwe onervaren leden bestaat. “Desondanks zijn we nu bijna klaar en gaan we er vanuit dat er deze week een prachtig gala staat!” vertellen ze trots. 

Er valt ook een hoop te regelen naast locatie en vervoer. Er worden meerdere activiteiten georganiseerd in de weken voor het gala, om alle Argonauten klaar te stomen voor deze avond. Er vindt een themabekendmaking plaats, en op veel dinsdagen en donderdagen is de Galacie present bij de borrel om kaarten, posters en hebbedingetjes zoals bretels en vlinderdassen te verkopen. Op de befaamde vonkenborrel kunnen mensen een date vinden door middel van leuke spelletjes, en bij de jurkenruil en de rokkostuum pasavond zorgt de Galacie ervoor dat iedereens outfit piekfijn in orde is. En mocht je niet weten wat voor gebak je moet serveren bij de thee, kun je je kennis bij laten spijkeren op het etiquettediner. 

Wat ons direct opvalt, is de gemoedelijke en opgewekte sfeer binnen deze commissie. “Wat het bij ons zo gezellig maakt, is het feit dat we naast een commissie ook een vriendengroep aan het worden zijn. Het is natuurlijk toeval, maar we liggen elkaar erg goed! Hiernaast ben je als commissie vaak gezamenlijk bij borrels aanwezig, waardoor we veel leuke avonden hebben samen.” vertelt de Galacie. Dit maakt volgens hen de Galacie toch wel (één van) de leukste commissies die de WSR te bieden heeft. 

En wat was nu eigenlijk het moeilijkst om te regelen voor het gala? “De snacks! Bij dit gala wilden wij erg graag snacks hebben, maar dat kostte extra geld, wat buiten ons budget viel.” “Na lang zwoegen is het uiteindelijk toch gelukt, waar we erg blij mee zijn.” 

Wij zijn erg benieuwd naar komende vrijdag, die sowieso in de boeken komt te staan als een onvergetelijke avond. De locatie is prachtig, namelijk de mooie Stadvilla Sonsbeek, gelegen op een heuvel in het gelijknamige park te Arnhem. De hele avond kan er worden genoten van muziek van de Argoband, die een mooie bijdrage leven aan het gala. Volgens de Galacie gaat het sprookjesachtige thema zorgen voor een betoverende avond, waarop we na vele jaren nog terug kunnen blikken met onze ploeggenoten en borrelmaatjes, en wie weet begin jij je verhaal dan wel ‘Er was eens…’