Jullie vragen aan Hoogwegt

By 3 maart 2021Evenementen

Sinds donderdag 27 september 2018 is Hoogwegt Group sponsor van W.S.R. Argo. In de daaropvolgende jaren heeft Hoogwegt onder meer prominent op de Argo wedstrijdtenues gestaan. Maar wat voor bedrijf is Hoogwegt eigenlijk precies? Waarom zijn ze een sponsorovereenkomst aangegaan met de W.S.R? En is het ook mogelijk om stage te lopen bij Hoogwegt?

Twee weken geleden stelden wij via Instagram de vraag wat jullie nou eigenlijk willen weten over Hoogwegt Group. Vandaag geeft het bedrijf antwoord op de vragen die onder de nieuwsgierige Argonauten leefden.

Wat voor producten verkoopt Hoogwegt?

Zuivelproducten zoals melkpoeder, weipoeder, boter, kaas, caseïne, WPC, WPI, room, vloeibare melk, en andere zuivelingrediënten die de voedingsmiddelenindustrie als grondstof of hulpstof nodig heeft. Wij verkopen onze producten uitsluitend business-to-business.

In hoeverre staat het creëren van producten voor sporters centraal?

Wij zijn een specialist in o.a. melk- en wei-eiwitten en sportvoeding is daar een interessante toepassing voor.

Welke producten werken het beste voor spierherstel?

Eiwitten zijn voor de groei, instandhouding en het herstel van je spiermassa erg belangrijk. Daarom is het voor fanatieke sporters heel handig om na de training een proteïneshake te drinken. Naast goede rust en gezonde voeding herstel je zo het snelste van een intensieve training!

Is Hoogwegt een sportief bedrijf?

Zeker! We hebben een vitaliteitsprogramma, met lunchpauze-activiteiten variërend van hardlopen, bootcamp en yoga en waar iedereen aan deel kan nemen. Veel collega’s sporten actief na het werk. We zijn competitief ingesteld, dus daar horen ook sportieve uitdagingen bij.

Waarom sponsoren jullie W.S.R. Argo als studentensportverenging?

De manier waarop wij onze doelen bereiken is heel erg vergelijkbaar met die van de roeiers bij Argo: we willen de beste zijn en we doen dat door ultiem teamwork. Daarbij zijn we een sportief bedrijf waar een goede sfeer hangt.

Biedt Hoogwegt ook stageplekken aan via W.S.R. Argo?

Wij bieden regelmatig stageplekken op het gebied van QA en productontwikkeling. Commerciële stages komen ook voorbij. Dus, zoek je een stage, stuur dan gerust een open sollicitatie naar i.bodt@werkenbijhoogwegt.nl

Welke (Wageningse) disciplines werken er vooral bij jullie?

Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, Economie en Beleid, Food Quality Management, Food Safety, Food Technology, Management, Economics and Consumer Studies.

Uit welke studierichtingen komen mensen die bij Hoogwegt werken?

Uit bijvoorbeeld de richting Food Technology, International Business, bedrijfseconomie, rechten of logistiek. Zie ook onze website www.werkenbijhoogwegt.nl

Wat zijn de mogelijkheden om met een technische studie aan de gang te gaan bij Hoogwegt?

Hoogwegt handelt en ontwikkelt zuivel- en plantaardige producten, bijvoorbeeld icecream pre-mixen, dus voor studenten met richting Food Technology hebben wij regelmatig (stage)mogelijkheden.

Hebben jullie voedingsdeskundigen in dienst? Zo ja, wat doen deze als werk?

Ja, zowel op Productontwikkeling als op QA. Wij bouwen kennis op, die we gebruiken om onze klanten keuzemogelijkheden te geven. We hebben een geweldig nieuw Food Experience Center waar onderzoeken en experimenten worden uitgevoerd.

Zou je scriptie-onderzoek voor/bij Hoogwegt kunnen doen?

Als een onderwerp wat zowel voor jou als voor ons kansen biedt, zijn er zeker mogelijkheden. Kom gerust met ideeën!

Zijn er momenteel openstaande vacatures?

Jazeker, kijk op www.werkenbijhoogwegt.nl Deze site wordt regelmatig ververst.

Wat doet een stagiair op een dagelijkse basis?

Dat hangt uiteraard af van de inhoud van de stageopdracht. Dit kan laboratoriumonderzoek zijn gericht op specifieke zuivelingrediënten, maar ook exploratief onderzoek dat zich richt op toepassingen en markten.

Hoe gaat Hoogwegt om met de huidige coronacrisis?

Zuivel is een ‘staple food’, dus de vraag naar onze producten loopt gelukkig vrij normaal door. In de logistieke keten waren en zijn er wel flinke uitdagingen. Uiteraard werken onze mensen zoveel mogelijk thuis want ook voor ons geldt, ‘safety first’.

Hoe regelt Hoogwegt de interne communicatie tijdens de coronacrisis?

We hebben een prachtig nieuw Intranet, waar we dagelijks iedereen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast werken we vooral veel samen met video calls in Microsoft Teams.

Wat is het eerste dat Hoogwegt gaat doen als er weer een bijeenkomst georganiseerd mag worden?

Zeker weten een vrijdagmiddagborrel op ons dakterras, we hebben elkaar al zo lang niet gezien! Zodra we ook weer in één ruimte mogen, dan gaan we ook het openingsfeest van ons nieuwe kantoor (pal naast Arnhem CS) vieren!