Kees en Reinder starten HOCR in de Minerva-acht

By 14 oktober 2019Evenementen

Alweer een tijdje geleden kregen onder andere Kees en Reinder een mailtje over de optie voor de selectie van de Minerva-acht. Ieder jaar stuurt de KNRSB een acht naar Boston om daar een wedstrijd over 3 mijl te roeien. Dit jaar zijn Kees en Reinder namens Argo geselecteerd! Samen met de KNSRB verenigingen Njord, Laga, Triton en Skadi zullen zij komend weekend the Head of the Charles River (HOCR) starten.

Reinder’s motivatie om mee te doen aan de selectie waren de goede verhalen die hij had gehoord over deze ervaring. Kees vond de Minerva- acht een mooie uitdaging. Volgens Kees moet je jezelf blijven uitdagen om beter te worden. Daarnaast vinden beide heren het tof om de roeiwateren van Nederland te leren kennen en je werkt met een nieuwe ploeg toe naar een hele leuke ervaring.

De selectie startte alweer een tijdje geleden. Er waren twee selecties; de voorselectie was om te kijken hoe je ervaring was en of je ergometer tijden goed genoeg waren om überhaupt mee te doen. De tweede selectie was na het deelnemen van meerdere trainingen aan het einde van wedstrijdweekenden. Op basis van de resultaten hebben de coaches Ian en Lorenzo een selectie gemaakt.

De voorbereiding voor de HOCR zag er als volgt uit: in de zomer zijn twee weekenden waarin de acht samen traint en in september wordt er elk weekend getraind, steeds op een andere KNSRB vereniging.

Wij wensen de Minerva 8 heel veel succes!

Foto: Ellen de Monchy