Leerlingen van het Pantarijn op bezoek bij Argo!

By 20 januari 2020Evenementen

In de laatste schoolweek van 2019 konden leerlingen van het voortgezet onderwijs van het Pantarijn in Wageningen kiezen uit een breed scala aan workshops. n van die workshops was roeien bij Argo! Daarom kwamen, in de week van 16-20 december, leerlingen met een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar op bezoek bij Argo.

De workshop begon bij de ergometer, er werd geoefend met de techniek en de leerlingen konden hun kracht laten zien tijdens een sprintje. Daarna werd de roeihaal geoefend op de Swingulator en buiten in de bak. Na het aanleren van de basiscommando’s en het onder controle hebben van de roeitechniek konden de leerlingen de boot in stappen. Onder leiding van ervaren en enthousiaste coaches en stuurtjes vanuit Argo, en bij twee workshops een samenwerking met Vada, hebben de leerlingen een gezellig en sportief programma gehad.

Het is binnen de roeisport van groot belang dat meerdere doelgroepen naast studenten, interesse krijgen in het roeien. Op deze manier kan de sport een brede en diverse groep sporters worden vertegenwoordigen. Vanuit de KNRB is het geluid dat een grotere deelname jongeren voor een minder kwetsbaar roei-gebouw zorgt en voor een talentenpool wat op niveau blijft. Om deze visie te ondersteunen heeft Argo scholieren van het middelbare onderwijs en leerlingen van de Internationale Schakelklas, leeftijd 12-18, kennis doen maken met de roeisport.

Door deze doelgroep de schoonheid van de sport te laten zien, en inspiratie te geven om in de nabije toekomst te gaan roeien, wil Argo zich maatschappelijk inzetten en het roeien en bewegen in het algemeen onder jongeren stimuleren.