Lid van Verdienste prof. dr. ir. Anton van Diest overleden

By 31 augustus 2020Evenementen

Het droevige bericht heeft ons bereikt dat Lid van Verdienste prof. dr. ir. Anton van Diest op 25 augustus 2020 overleden is. Anton van Diest werd in 1946 lid van de W.S.R. Argo. Na enkele jaren wedstrijdgeroeid te hebben, heeft hij in een tijd waarin Argo zwaar gehavend was door de oorlog als materiaalcommissaris de vloot en het gebouw doen herstellen.

In 1962 keerde hij terug naar Wageningen om als lector en hoogleraar zijn vak te kunnen delen met een nieuwe generatie. Toen hij in 1963 enkele van zijn oude roeivrienden tegenkwam in de pauze op de Argo Lustrumwedstrijden besloten ze samen gelijk de boot in te stappen. Er werd een plan gesmeed om met 12 fanatieke oud-Argonauten op zaterdagen bij Argo te gaan roeien. Anton stond aan de wieg van wat later de Stichting Tot Bevordering van de Roeisport in Wageningen, ook wel de STBRW of Oude Loelen zou worden. Waar Ton aanvankelijk het hele gebeuren organiseert, wordt hij in 1989 formeel benoemd tot secretaris van de stichting. Hij neemt dan eveneens de rol van captain over.

Meer dan een halve eeuw heeft Anton van Diest de spreekwoordelijke kar getrokken om het mogelijk te maken voor Oud-Argonauten om op de Rijn te blijven roeien. Niet onvermeld moet blijven zijn aanzienlijke aandeel in het mogelijk maken van de verhuizing van Argo naar de Grebbedijk door het warmhouden van de banden van Argo met de Wageningen Universiteit.

Vanwege zijn tomeloze inzet voor de W.S.R. Argo werd Ton in 2016 benoemd tot Lid van Verdienste. Wij zijn Anton ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor Argo en de STBRW heeft betekend. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte en warmte toe de komende tijd.

Met oprechte deelneming,

Bestuur Van der Kolk en Bestuur Bergman