Nabeschouwing Amstel Skøll Cup

Afgelopen weekend zijn we met een grote delegatie afgereisd naar de eerste wedstrijd op de Bosbaan: de Skoll Cup. Het was een fantastisch weekend met maar liefst 8 A-finales!

Op zaterdag begonnen we met de eerstejaars roeiers. Sommige wisten nog niet dat de Skoll Cup op de Bosbaan geroeid werd en waren daardoor ’s ochtends vroeg op Skoll zelf te vinden. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en kon er geroeid worden! En hoe! Beide Van Slag en Compact wisten de B-finales te halen en DTopC4+, Schuitschavuiten en de Kroegploeg mochten de A-finales roeien. Er werden goede tijden neergezet en daardoor staan ze er nu allemaal goed voor in de standen. Ook de Heeren vier metjes waren aan de beurt zaterdag. De loting gunde ons een boord-aan-boord-aan-boord Argo titanenstrijd tussen alle aanwezige viertjes. Het was een erg spannende strijd en uiteindelijk gingen de Backsplash Boys er met de winst vandoor. Gelukkig was er een herkansing want in de B-Finale lagen ze weer naast elkaar. Na 2k hard pompen mocht ook deze keer de Backsplash Boys zich als winnaars van de Argo viertjes noemen. Het laatste nummer van de dag waren Bram en Mats in de dubbeltwee. Voor hun de eerste wedstrijd en het was nog even zoeken naar een goed wedstrijdtempo, maar ze kunnen trots zijn op een mooie 3de plek in de B-finale.

Op de zondag mochten de andere eerstejaars van de bakboord bokaal de strijd aangaan met roeiend Nederland. En nogmaals werd er hard geroeid, want Heel Holland Bakboord, Ziekeboeg en HTopC4+ werden allemaal eerste in hun voorwedstrijd en mochten door naar de A-finale. Met veel spanning werd er naar deze wedstrijd toegeleefd en onder luidkeelse aanmoediging werd de Ziekeboeg knap derde! Heel Holland Bakboord liet zien dat hun taart op de Aegir Lentesprint geen eendagsvlieg is en ook bij de Skoll Cup werd er gewonnen in poule 1! Hulde aan mej. Van Dijk, mej. Timmeije, mej. Klein Holte, mej. Harmens, mej. Linnekamp en hun coaches! Daarna was het de beurt aan de heren van TopC4+ om te laten zien hoe hard ze getraind hebben de afgelopen weken. En dat ze hard getraind hadden was duidelijk te zien, want op de eindstreep lagen ze een bootlengte voor op de rest en daardoor mochten ze gelijk door naar het erevlot. Hier mochten mej. Hurts, dhr. Van der Zwaal, dhr. Beekman, dhr. Rempe, dhr. Van de Klundert en hun coaches genieten van hun tweede taart, gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Ook op de zondag was er een Argo onderonsje bij de meerderejaars boten, namelijk de Damesch vier metjes in de B-finale. TCP startte weg als een raket en kon die voorsprong volhouden op de rest. Ze finishten als eerste net gevolgd door de botenbabbelaars. Ook de dames dubbeltweetjes gingen van start voor hun eerste wedstrijd. Ze waren gestart in verschillende poules, maar uiteindelijk zat er maar 0.1 seconde verschil tussen de boten in. Na een goede start bij de Head, mocht ook Stef in zijn skiff de Skoll Cup starten. Na een hele sterke voorwedstrijd waar die eerste werd, startte ook hij in de A-finale. Helaas zit hier een Lagaier in die ontiegelijk veel ervaring heeft, maar desalniettemin werd hij heel knap tweede! Aankomend weekend staat de Traianus op de planning, waar de stuurboord bokaal roeiers aan de start zullen verschijnen.