Nabeschouwing Amstelbeker

By 1 oktober 2022Evenementen

Waarde leden,

Afgelopen zondag is de Amstelbeker verroeid. Deze wedstrijd kenmerkt zich door snoeiharde halen, gemaakt in een boord-aan-boordwedstrijd over de explosieve afstand van 750 meter. Het was wederom een waar spektakel om te aanschouwen. Argo werd vertegenwoordig onze twee oude achten: de achten met de sterkste roei(st)ers en de beste stuurtjes. Klik gauw verder!

De time trials startte om 13:00 in het epicentrum van Amsterdam, tussen de Berlage brug en de Amstel brug. Voor de dames was deze eerste race even inkomen. Een aantal van hen had nog niet eerder de Amstelbeker gestart en de bijbehorende zenuwen waren aanwezig. Voor mejuffrouw Slits, die een geweldig seizoen draaide afgelopen jaar in de 2x, voelde het boordroeien nog wat onwennig. De boord-aan-boord race werd gestreden tegen de boot van Laga, die het uiteindelijk tot de finale wist te schoppen. Onze dames herpakten ze zich goed, maar schoten helaas net te kort.

Voor de heren verliep de time trial voorspoediger en ze veroverden een mooie zesde plaats. De boord-aan-boord race die daarop volgde werd verroeid tegen Okeanos. Onze heren lieten zien uit welk hout ze gesneden waren en roeiden met een overtuigende voorsprong over de eindstreep. De race tegen Skøll, die daarna kwam verliep helaas anders, en de heren wisten zich niet te kwalificeren voor de volgende ronde.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Uw MC1 en ik hebben samen met onze andere bestuursleden de wedstrijd aanschouwd vanaf het balkon van K.A.R.Z.V. de Hoop, waar wij perfect zicht hadden op de baan. We hebben genoten van de harde halen die gemaakt werden en vele complimenten ontvangen over de lustrumpakjes.

Op naar de Tromp!

Groene groet,

Uw wedcom