Nabeschouwing Amsterdamsche Roeibond Bosbaanwedstrijden en Thetis Sprint

By 16 juni 2022Evenementen

Waarde leden,

De weken vliegen voorbij. Een week voelt als een dag, een 2k als een 100m. Zo komt deze nabeschouwing ook maar een week te laat, maar eigenlijk dus een dag. Twee weekenden geleden was namelijk de Thetis Sprint en aansluitend de ARB. Met een kleine delegatie naar de Sprint waren Noah en ik vooral op de kant bij de finish te vinden. Met een verfrissend borreltje kwamen onze boten een voor een langs. Helaas geen sprintblikken mee naar huis, maar het was wel een leuke ervaring.

Op zaterdag konden we weer 2 kilometer lang meefietsen. Met veel Eerstejaars en Middengroepen op de wedstrijd was er een drukke tijdsplanning voor het fietsen. Maar, het was het allemaal waard toen onze Eerstejaars Licht wederom hun klassementsveld won. Met een overtuigende 1e plek hebben ze een voorsprong op de rest van het klassement, en biedt dat uitzicht op klassementswinst. Niet te vroeg juichen, maar eerst maar hard roeien.

Met ook een knappe 3e en 4e plek voor onze EJD 4’tjes wisten zij de overstap van de 8 naar de 4 snel onder de knie te krijgen. Ook was het spektakel te vinden in de 4x van MGLD. Irene en Alisha hadden combipartners gevonden in Triton, en overwonnen ze overtuigend op de rest van het veld. De blikkenregen leek niet op te houden voor onze dames. Ook op de zondag startte deze 4x combiboot. Met een vroege finale was de smaak van succes snel te pakken. Dit keer met iets meer tegenstand, maar toch trokken de dames wederom aan het kortste eind en mochten ze wederom een klasserend blik meenemen naar huis. Verder op de dag ging de hemel open en begon het te regenen. Aangezien we niet van suiker zijn ging het roeien gewoon door, en op de kant werd ook nogsteeds meegefietst. Met onze EJ boten aan het strijden in hun velden was het tussendoor ook nog tijd voor een aantal middengroep boten. Een knappe prestatie van Middengroep Zwaar, waarbij ze 3e werden in een veld vol FISU, U23 en Henley combinaties. Zon prestatie bied zeker uitzicht op een mooie EUC uitzending in September.

Na de botenwagen opgeladen te hebben en gedanst te hebben in de regen omdat de sleutel zoek was konden wij eindelijk terugkeren naar huis. Nat maar voldaan kijk ik uit naar het komende weekend, waar we mogelijk temperaturen van 35 graden gaan aantikken.

In afwachting op een mooie drie weken sluit ik af,

Wout Gerdes, Wedstrijdcommissaris der W.S.R. Argo