Nabeschouwing Blasphemy 2021

Waarde Leden,

Afgelopen zaterdag is de Blasphemy verroeid. Sinds 1989 wordt deze wedstrijd georganiseerd voor alle K.N.S.R.B. verenigingen door de U.S.R. Triton en de K.S.R.V. Njord. Voor het eerst in de geschiedenis werd de wedstrijd online gehouden. Iedere vereniging organiseerde op eigen water een interne spar en gaf die tijden door aan de organisatie in Utrecht. De eerste kans in dit voorjaar voor onze eerstejaars om zich te meten aan externe verenigingen. 

Iedere ploeg kreeg één kans om een 500m tijd neer te zetten. De Rijn had lichte stroming mee, maar wind tegen zorgde voor veel golven. Een onstuimige en lastig te bevaren Rijn. Wellicht juist de perfecte omstandigheden voor een Argonaut. Onze ploegen vlogen namelijk over het water en er werden zeer snelle tijden neer gezet. Rond 17:00 konden we de tijden insturen naar de organisatie en vanaf toen begon het wachten. 

Onder het genot van een door de competitie commissie gekookte maaltijd wachtte een groot deel van ploegen op Argo op de uitslag. Op exact 20:13 was deze uitslag binnen. Het resultaat: Beide velden zijn door ons gewonnen! De Heeren TopC4 pakt met 4 seconden verschil op de TopC4 van Njord de eerste plek. In het Damesch veld wordt onze TopC4 eerste én tweede! Met een respectievelijk verschil van 3 en 6 seconden op Dames 1 van Triton. Ook alle ander Argo ploegen staan hoog in de posities. Gedurende het jaar hebben al onze ploegen gemotiveerd doorgetraind en hebben ze in lastige tijden alsnog steeds de boot in het water gelegd. Het is mooi om te zien hoe hecht en gemotiveerd onze ploegen en met al die inzet werden dit weekend de welverdiende vruchten geplukt! Met nog meer sparren en wedstrijden op de planning is het op naar de volgende taarten!

Met groene groet,

Albart Knopert 

Competitie Commissaris