Nabeschouwing Cottwich Almelo Regatta

Nabeschouwing Cottwich

 

Afgelopen weekend was de eerste officiële wedstrijd onder bestuur van Delden. De middengroepen reisden af naar het verre Almelo om 5k te roeien op het Twentekanaal (zijkanaal). Onderweg tikte de regen eerst zachtjes en daarna kneiterhard op de ruiten van de bus. Uw MC1 zocht op hoe hard het ging regenen: 10 mm in Wageningen, 8 mm in Almelo. De weergoden waren ons dus goed gezind. Lees gauw de eerste nabeschouwing van uw kersverse Wedstrijdcommissaris verder!

Op de bowa lagen 3 tweetjes en maar liefst 11 skiffs. Voor de meeste roeiers was het de eerste wedstrijd in een klein nummer. Toch is er niet onverdienstelijk geroeid. Het ochtendblok werd meteen goed gestart in de Mix2x door dhr. Tilleman en mej. Verhoeff. Zelfs boten uit het veld voor hen haalden zij in, wat resulteerde in een prachtige flippo.

In het speciaal wil ik graag dhr. Hermsen uitlichten. Slechts 2 weken voor de wedstrijd wist dhr. Hermsen dat hij de Cottwich zou gaan skiffen. Met deze weinige skiffervaring zette hij een zeer nette en stabiele race neer in het H1x veld. De grote winnaar van dit veld was dhr. Tilleman. Ondanks dat er velden voor hem in het blok startte, kwam hij als allereerste binnen van het middagblok.

Hierna kwamen alle skiffs van MGLD. Mej. Lensink, voor wie het ook de eerste wedstrijd in de skiff was, oogstte zeer terechte complimenten.

Als laatste startte het DSB2x veld, met daarin onder andere mej. Wiebinga en mej. Snijders. Zij hadden slechts 4 trainingen de tijd om te wennen aan de boot. Samen hebben zij gestreden in de boot, maar vooral was het plezier zichtbaar aanwezig.

Al met al was het een geslaagde dag met als resultaat 2 flippo’s. Wellicht bestaat er een correlatie tussen lichte roeiers die voor hun race appeltaart eten en de goede prestaties die zijn neergezet op de Cottwich. Voor uw MC1 en mij was het in ieder geval een hele ervaring en we kijken uit naar wat komend seizoen zal brengen.

In de verwachting u allen op de Amstelbeker te zien,

 

Uw Wedcom

Mej. Kemme