Nabeschouwing Cottwich & voorbeschouwing Amstelbeker 2020

By 26 september 2020Evenementen

Laat ik beginnen met u mede te delen dat uw middengroepen en ouderejaars wedstrijdroeiers een fortuinlijke dag hebben gehad in Almelo op de Cottwich zondag 20 september. Mooie prestaties zijn geleverd en de roeiers en coaches kunnen trots zijn op de behaalde resultaten. Lees verder!

Mejuffrouw Put en Mejuffrouw Dirkson hebben een sterke wedstrijd in de 2* geroeid waar ze menig andere boot in het veld voorbij gesneld zijn onderweg naar een flippo. Mejuffrouw Andreae en Mejuffrouw van Delden hebben in de 2- een flippo getrokken door de sterkste concurrentie, een andere Argo 2- met daarin mejuffrouw Visser en mejuffrouw van der Lee voor te blijven. In het dames skiff veld, waar maar liefst tien lichte Argo dames zijn gestart, is er hard geroeid en veel wedstrijdervaring opgedaan. Helaas ging hier een Duitse bondroeister er met de winst vandoor. Hetzelfde gold voor het H1x veld waar een Duitse ex-bondroeier hard zijn best moest doen om de heer Sevenhuijsen te voor te blijven. Ook onze anderen heren skiffeurs hebben met krachtig en tevens technisch roeien laten zien dat ze klaar zijn voor het komend seizoen! De gebroeders Janssen hebben voor het eerst gezamenlijk in een dubbeltwee een wedstrijd gestart. Ze hebben hier laten zien dat het mogelijk is om als voormalige lichte pikken, na een hoeveelheid krachttraining en eetlust waar men u tegen zegt, mee te varen met de zware heren.

Verder hebben de heer Slob en de heer Achterberg samen een goede start gemaakt aan het seizoen door samen in de 2- in een pijlsnelle tijd de vijf kilometer af te leggen, en zo een Flippo naar Wageningen meegenomen. Ik verwacht dat ik u komend seizoen nog vaak vol lof zal kunnen vertellen over de grootse prestaties van deze heren op de wedstrijden die nog gaan komen.

Eén van deze wedstrijden, de Amstelbeker, zal komend weekeinde al verroeid worden. Het is een geweldige ontwikkeling om te zien dat Argo dit jaar wederom met twee sterke achten vertegenwoordigd zal zijn in Amsterdam. Er is al sinds ver voor de start van het collegejaar geselecteerd en in de acht toe getraind naar deze wedstrijd. De uiteindelijke opstelling van boeg tot stuur van beide achten is:

b: Reinder Droppers

2: Naftali Slob

3: Kevin Hout

4: Stan Groenenberg

5: Kees Sevenhuijsen

6: Marten Breeuwer

7: Luuk Achterberg

s: Tijmen van Rietbergen

Stuur: Roos van Haeff

 

b: Pibbe Dirkson

2: Lieke van der Lee

3: Nicole Broekema

4: Aniek Kroezen

5: Sanne Put

6: Ruth Andreae

7: Lilian Prinsen

s: Carolien Tigelaar

Stuur: Kim uit de Bosch

Deze wedstrijd die zich kenmerkt door snoeiharde halen, gemaakt over een boord-aan-boordwedstrijd met de explosieve afstand van 750 meter, zal naar verwachting dit jaar wederom veel spektakel opleveren. Normaal gesproken staat de kant van het prachtige stukje roeiwater tussen de Berlage- en de Amstelbrug stampvol met fanatieke supporters, wat dit jaar helaas niet mogelijk zal zijn. Ik hoef u de reden hiervan inmiddels niet meer te melden. Om iedereen toch mee te kunnen laten genieten van al het moois dat zondagmiddag plaatsvindt in het epicentrum van Amsterdam, zal de gehele wedstrijd vast worden gelegd op beeld. De verbinding naar de levende-stroom waar u deze beelden kunt bekijken zal later via Gezichtsboek, dan wel via Meteengram volgen.

 

Veel plezier met het volgen van de wedstrijd, dit jaar vanuit de comfort van uw eigen huis. Dan rest mij nu alleen nog een luid: Argo wint de Amstelbeker!

 

Met groene groet,

Uw wedstrijdcommissaris