Nabeschouwing NK Klein/Hollandia

foto: Wout Gerdes

Waarde Leden,

Afgelopen weekend stonden de NK Klein en de Hollandia roeiwedstrijden op het programma. Aangezien de Hollandia tegenwoordig een eerstejaarswedstrijd is, was het dus voor uw wedstrijdcommissaris en mij de uitgelezen kans om eerstejaarsgeweld te vergelijken met de souplesse van bondsroeiers. Lees daarom snel verder!

Vrijdagavond stond in het teken van de time trials van de NK Klein, hier hebben Mej. Teerink, Dhr. Tilleman en Mej. Kroezen & Mej. Van der Lee laten zien wat ze waard zijn in een sterk bezet veld, met toppers uit heel Nederland. 

Op zaterdag was het vooral de windgod die regeerde over de Bosbaan, en hij was de roeiers niet goed gezind. Met een flinke wind tegen was het voor de meeste ploegen al lastig om klaar te liggen voor de start. Met een flinke bak ervaring extra konden onze roeiers naar huis om eens lang en hard na te denken over hoe lang zo een 2K met tegenwind nou eigenlijk duurt. 

Op zondag leek de wind wat minder te zijn, maar schijn bedroog, want hoewel de wind ietwat afzwakte veranderde de richting ook, en bleek de wedstrijd in een banenloting te zijn veranderd. Haast iedereen die in baan 2 startte blikte ook. Gelukkig voor de W.S.R. was er een grote uitzondering van dit voorval! Mej. Almeloo wist met een zorgvuldig uitgekiend raceplan de roeisters in de lagere banen bij de start in de luren te leggen, en gaf deze voorsprong ook niet meer uit de hand. Gefeliciteerd Mej. Almeloo, u bent nu beginneling af! Aangekomen aan het vlot was daar de trouwe delegatie uit Wageningen die van een biertje genoten en het roeisport kwamen bekijken, mannen en vrouwen, bedankt voor uw komst, het was erg leuk wat andere gezichten op de wedstrijd te zien.

 

Ik hou het voor nu bij deze nabeschouwing, en maak mij met de wedstrijdroeiers en wedstrijdcommissaris nu klaar voor de volgende wedstrijd: de Raceroeiregatta, waar de D.S.R.V. “Laga” haar lustrum zal vieren.

 

Met een luid “Argo wint de raceroei” groet ik u, en bedank ik u voor het lezen van deze nabeschouwing.

 

Uw MC1