Nabeschouwing NKIR 2019

By 12 december 2019Evenementen

De 7e december van dit jaar stond wederom in het teken van kettingtrek geweld in de hoofdstad. Ook het Wagenings groen was dit jaar weer goed vertegenwoordigd in de Sporthallen Zuid. Met 5 inschrijvingen in de clubvelden en 9 in de wedstrijdvelden maakte het groen-wit gedurende de hele dag zijn entree in het wedstrijdveld dat dit jaar maar liefst drie rijen aan ergometers telde.

Lees hier de nabeschouwing.

In de ochtend beten de competitie- en clubroeiers in de DCl4 en HCl4 velden het spits af. Hierin werden vooral leerzame races gevaren over 1000 meter. Ook de Dames Club 8 liet zien over voldoende kracht te beschikken door een mooie heatwinst te pakken en een zesde plek in totaal.

In de gevorderden velden werd door drie Argonauten gestart. Waar het LDG veld een hele kluif bleek voor Julia en Jenny, liet Kees zien het kettingtrekken zich meester gemaakt te hebben over de jaren; met een tijd van 6:07,2 was hij niet alleen de snelste Argonaut van de dag, hij behaalde er ook een mooie derde plek mee in het HG veld.

In het middagprogramma mochten de eerstejaars ploegen laten zien uit welk hout zij gesneden waren. Race 27 van de dag bleek een gedenkwaardige. Nadat het stof was opgetrokken na ongeveer 7 minuten aan ergometer-geweld en geschreeuw aan de kant, bleek dat zowel de HEj 4+ als de LHEj 4+ bovenaan de uitslagen stonden. Met twee harde en vooral zeer constante races in de benen betraden de jongens het erepodium en kon het Argolied luid ingezet worden langs de kant: een prachtig gezicht!

Het hield echter niet op voor Eerstejaars Licht, want ook Ralf wist te winnen in combinatie met Laga in het LHEj8+ veld. In een ‘dead heat’ met Nereus verdiende Ralf een bijzonder half blik. Met een door midden gezaagd blik zal Ralf echter niet minder tevreden zijn: een puike prestatie!

De Eerstejaars Lichte Dames beten zich stuk in het sterk bezette veld en eindigden op een 10e plek in het veld. Tenslotte lieten zowel de Eerstejaars Dames als de Eerstejaars Heren zien dat zij meer dan behoorlijk meekomen in het eerstejaars kampioenschap wattages trappen: met een 6e plek voor de dames en een 3e plek bij de heren eindigden zij beiden in de top van het klassement. Kortom: de NKIR belooft veel voor komend seizoen. Eerstvolgende stop: de WinterWedstrijden op 15 en 16 februari 2020!