Nabeschouwing Tromp Boat Races

Waarde Leden,

Afgelopen weekend was er weer een grote afvaardiging van uw wedstrijdsectie aanwezig bij onze burgervriendjes in Hilversum. Deze wedstrijd, waar een enkele 5250 meter wordt verroeid, staat bekend als een van de burgerlijkste wedstrijden van het jaar. Vanaf de aankomst van de botenwagen tot het finishen van de laatste roeier was alles tot in de puntjes geregeld, met zelfs kinderen die de palen konden dragen. 

Op zaterdag startten de lichte dames skiffjes, een lichte dames dubbeltwee, een lichte heren twee-zonder, onze lichte pik, en een dames vier-met. Verder startte Mej. Andreae haar (vooralsnog) laatste wedstrijd in combinatie met een niet nader te noemen paarse vereniging uit Leiden. Een drukke dag meefietsen dus voor uw MC1. Na een mooie ochtend, met prima resultaten en een lekker zonnetje, was het duidelijk dat er van het roeien weinig te zien zou zijn door het hoge riet langs de baan, dus zocht ik mijn vertier op de bruggen die schaars verspreid over de baan waren.

En wat een vertier was dat! In het laatste blok van de dag mocht ik toeschouwen hoe de D4+, met Mej. Kroezen op slag, Mej. Van der Lee, Mej. Van der Goes en Mej.  Overweel daarachter, gestuurd door Mej. Almeloo inliepen op de boten voor hen en uitliep op de achtervolgende boten. Een glimmend mooi blik kon worden opgehaald bij het commissariaat. Een hele mooie prestatie van de dames, hulde voor het eerste boordblik!

Op zondag was het wat rustiger, met louter drie H4+’en. In het eerste blok van de dag, temidden een zwaar veld met veel inschrijvingen deden de heren Sinke, Vunderink, Sevenhuijsen en Bours, gestuurd door Mej. Rigutto, het trucje van de dames nog eens dunnetjes over. Waar de dames met 0,5 seconde speling de tijdmeter stilzetten, hadden de mannen ruim 5 seconden over op de competitie. 

Dit sloot al vroeg op zondag het weekend af, en mocht ik mij gelukkig prijzen met het twee keer kunnen inzetten van ons prachtige lied. 

Voor nu werken we verder naar de novembervieren over twee weken. Ik verwacht dat we daar weer veel blikken binnenharken!

Met groene groet,

Uw MC1