Nabeschouwing Winterwedstrijden 2020

By 18 februari 2020Evenementen

Afgelopen weekend vonden de Winterwedstrijden plaats. Lees hier de nabeschouwing van de wedstrijdcommissaris.

De laatste sporen van Ciara waren nog niet eens verwijderd toen alweer een nieuwe storm huishield in ons landje. Het was Dennis waarvoor de wedstrijdleiding van de Winterwedstrijden moest vrezen. Dat zorgde ervoor dat vrijdag al bekend werd gemaakt dat alle wedstrijden op zondag helaas afgelast werden. Veiligheid gaat natuurlijk voor.

Dit besluit zorgde voor een korte maar krachtige wedstrijd voor Argo op de Schie. In de vroege ochtend sjeeste de Bestuursbak met roeiers en coaches naar Delft, werden lichte roeiers en stuurlieden gewogen, bakken koffie gedronken en boten aangeriggerd.

De eerstejaars dames acht beten namens Argo het spits af. Als laatste van hun veld mochten zij starten. Gelijk trokken zij zich als een magneet naar de achten voor hen. Gedurende de vijf kilometer werden er stevige halen gemaakt, wat resulteerde in een mooie zevende plek! De eerste klassementspunten zijn binnen!

Ook was het in het eerste blok de beurt aan de skiffeuses van middengroep lichte dames. Anneloes Hoff van de Oxford University Women’s Lightweight Rowing Club die de gehele winter bij ons op bezoek is, verkende de Schie in de skiff en zette een race neer waar veel uit geleerd kon worden. Ook Sara Almeloo snelde voorbij en de eenpersoonsboot, beukte zich door weer en wind, en kwam uiteindelijk net te kort voor een eerste plaats.

Toen was het de beurt aan zwaar geschut. De heren van de eerstejaars zware acht en vier beukten zich een weg over de Schie. Beiden boten behaalden een mooie vierde plek, echter er had volgens de heren nog veel meer ingezeten. Dat belooft veel voor de komende wedstrijden!

Het eerstejaars lichte heren dubbelvierveld beleefde haar debuut in Delft. En dat werd door EJL’20 meteen met beide handen aangegrepen. Félix, Ralf, Douwe en Max op slag, toegeschreeuwd en ondersteund door Isabel, wisten de controle te behouden en een mooie strakke race neer te zetten. Dit resulteerde in het eerste blik van het seizoen! Hulde!

Iedereen is na de Winterwedstrijden gemotiveerd om nog harder te trainen. Pas over een maand  vindt de volgende wedstrijd plaats, de befaamde Roeivierkamp. Genoeg tijd om te trainen dus. En met een steeds later ondergaande zon zal dat ook steeds vaker op onze prachtige Rijn gebeuren.

Ik kijk uit naar een mooi seizoen.

Met groene groet,

Uw Wedstrijdcommissaris