Lid van Verdienste ir. Robert (Rob) Reijnders overleden

By | Extern | No Comments

Het droevige bericht heeft ons bereikt dat Lid van Verdienste ir. Robert (Rob) Reijnders op 1 juli 2021 overleden is.

Vanwege zijn inzet voor de W.S.R. Argo werd Rob in 1959 benoemd tot Lid van Verdienste. Wij zijn Rob ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor Argo heeft betekend. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte en warmte toe de komende tijd.

Met oprechte deelneming,

Bestuur Van der Kolk

De Argonaut: Igor de Koning

By | Evenementen | No Comments

Het huidige bestuur werkte bijna het hele collegejaar onder strenge coronamaatregelen: iets waar ze voor hun bestuursjaar niet voor tekenden. Sterker nog, bij het vormen van het nieuwe bestuur had het coronavirus Nederland nog maar nét bereikt. Nu langzaamaan alles beetje bij beetje naar het oude normaal begint te golven, kunnen we weer positief naar de toekomst kijken. Maar hoe is het afgelopen jaar bij wedstrijdcommissaris Igor de Koning bevallen?

Lees verder

Nabeschouwing Blasphemy 2021

By | Wedstrijdverslagen | No Comments

Waarde Leden,

Afgelopen zaterdag is de Blasphemy verroeid. Sinds 1989 wordt deze wedstrijd georganiseerd voor alle K.N.S.R.B. verenigingen door de U.S.R. Triton en de K.S.R.V. Njord. Voor het eerst in de geschiedenis werd de wedstrijd online gehouden. Iedere vereniging organiseerde op eigen water een interne spar en gaf die tijden door aan de organisatie in Utrecht. De eerste kans in dit voorjaar voor onze eerstejaars om zich te meten aan externe verenigingen. 

Lees verder

Voorbeschouwing 137e Varsity

By | Evenementen | No Comments

Waarde leden,

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar 13 juni gaat het dan toch echt gebeuren. De 137e editie van de Varsity zal verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten. Lange tijd was het nog onduidelijk in welke vorm de Varsity door zou gaan, maar inmiddels is de kogel door de kerk. Er is in afstemming met verschillende overheidsinstanties een overeenkomt gesloten. Aangezien binnen de huidige maatregelen alleen het hoogste niveau van topsport op wedstrijdgebied doorgang kan vinden, zullen louter de hoofdnummers verroeid worden. Iedere vereniging stuurt daarom een combinatie van haar vier beste mannelijke roeiers, vier beste vrouwelijke roeisters en het beste stuur om te strijden voor het felbegeerde Gouden Blik.

Lees verder

De Argonaut: Ruth Andreae

By | De Argonaut | No Comments

Argo is natuurlijk de mooiste vereniging die er is, maar het blijft altijd interessant hoe de verschillen tussen Argo en andere verenigingen worden ervaren. Daarom is de Argonaut van de maand mei Ruth Andreae. Ruth heeft twee jaar in Leiden gestudeerd en heeft in die tijd bij Asopos geroeid. Zij was daar actief in EJD’18 en MGD’19. Het roeien beviel haar zo goed dat ze, toen ze naar Wageningen ging, geen seconde twijfelde om zich aan te melden bij Argo. Een goede keuze, want Ruth is al twee jaar actief in het wedstrijdroeien op Argo en is daarnaast ook op andere fronten actief. Benieuwd naar hoe zij de verschillen heeft ervaren tussen Asopos en Argo en wat Ruth allemaal doet op de W.S.R? Lees dan verder! Lees verder