Wat is en doet Oud-Argo?

By 1 maart 2021Evenementen

Het afstuderen lijkt voor de meeste Leden nog ver weg, al helemaal wat je na je tijd op Argo gaat doen. Vele Argonauten zijn lid geworden van Oud-Argo, maar wat doet Oud-Argo precies en waarom zou je meteen lid worden als je net afgestudeerd bent?

Oud-Argo is sinds 1935 een belangrijke pijler onder de W.S.R. Argo. Ze onderhouden contacten en relaties tussen Oud-Leden, maar ondersteunen Argo ook op veel verschillende manieren. De afgelopen jaren zit Argo in de lift qua ledenaantallen, maar ook op sportief en organisatorisch vlak. De ondersteuning van Oud-Argo is cruciaal gebleken: denk bijvoorbeeld aan de aanstelling van de profcoaches, uitzending van roeiers naar internationale wedstrijden en het uitbreiden van de vloot.

“Om het kort samen te vatten: de hoofdtaak van Oud-Argo is om Argo harder te laten roeien”, aldus Barbara van Gulick (bestuurslid Oud-Argo). “Verder natuurlijk het onderhouden van contacten met de jaargenoten. Voor mij was de binding behouden met Argo een belangrijke reden om lid te worden en op de hoogte te blijven wat er allemaal speelt. Denk bijvoorbeeld aan hoe Argo draaiende word gehouden tijdens de coronacrisis”.

“Daar kan ik mij wel in vinden”, zegt Lisanne Wisman. “Ik zou graag op de hoogte willen blijven en zo nu en dan nog terug willen komen met mijn ploeggenoten om te zien wat er allemaal gebeurt.”

“Mij lijkt het interessant om Argo later nog op allerlei manieren te kunnen ondersteunen”, voegt Yme van Lith er aan toe. “Bovendien lijkt het mij mooi om met leden van verschillende lichtingen in contact te komen.”

Komend jaar zullen Lisanne en Yme, samen met het Bestuur, zich sterk maken om de doorstroom naar Oud-Argo te verbeteren en Oud-Argo meer te promoten onder de huidige Leden. Het is belangrijk om continuïteit te behouden en te zorgen voor integratie. Oud-Argo is belangrijk voor Argo en daarom is het cruciaal om vanaf dag één Argonauten te enthousiasmeren voor Oud-Argo.