De eerste ochtend van de Skøll Cup was de lucht stralend blauw, maar al snel sloeg dat om naar weer dat voor ons Argonauten vertrouwder is. De Bosbaan veranderde in een klotsbak, waar onze ploegen wel gewend zijn om door heen te beuken. Dus het beloofde een goede dag te worden!

Jaguargo, ‘Lekker kort ook’ en Bootox mochten vroeg aantreden, Jaguargo en Lekker kort ook bleken het meest wakker en haalde beiden heel netjes de B-finale, waar Jaguargo tweede werd. Daarna was het tijd voor de dames gladde vieren die hun eerste wedstrijd van de Vlietbokaal roeide. De damesploeg Sinopel zette een tijd neer niet onwaardig voor een A-finale, maar door een te sterke voorwedstrijd mochten ze zelfs in de B-finale niet aantreden. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze op de PEiL gaan voor een revanche.

De heren clubacht, lukte het niet om zich te plaatsen voor een finale. De andere clubboot van de dag lukt dat wel. De dames van de clubdubbelvier, lieten na twee lange baanwedstrijden geroeid te hebben zien dat ze niet bang zijn voor een twee kilometer. Met invalster Deanne op boeg plaatste ze zich voor de A-finale en mochten ze ’s middags nog een keer de baan over waar ze punten voor de Clubquadrupple bokaal pakte.

’s Middags was er weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de eerstejaars C4-en. De heren van het klassement lieten helaas niet zien waar ze toe in staat waren, maar hebben moedig gestreden en behaalde een tweede plek in de B-finale. De Kikvorsten zorgde voor spanning in de A-finale, maar gingen er helaas niet met de winst vandoor. Toen was het aan de dames van chA.O.T. om de eer van Argo hoog te houden. En dat deden ze! Ze haalde hun eerste taart binnen, waarna de zon doorbrak en zo werd de dag mooi afgesloten met het Argo lied bij het erevlot.

Op eerste paasdag begon de tweede dag van de Skøll Cup zoals de eerste begon, zonnig! Maar al snel verschenen de wolken weer, ontkennen werkte even maar daarna moesten we er toch aan geloven. Het zou weer een koude dag worden. Terwijl de meerderejaars aan het opriggeren waren en hier en daar een paasei vonden, lagen de C4-en al op het water. De Vokingen kwam als beste ploeg van de ochtend uit de bus, zij behaalden een A-finale.

Bij de meerderejaars lukte het de Vlietbokaalmannen helaas niet om een finale te halen. Aster nam deel in het clubskiff veld, waar ze bij de A-finale een hele mooie eindsprint liet zien die helaas net niet genoeg was voor de overwinning. De dames clubacht plaatste zich voor de B-finale met de laagste tijd, maar vloog daar vervolgens naar een tweede plek! Mijn complimenten aan deze dames die lieten zien dat ze A-finale waardig zijn!

In de middag moesten we bij de C4-en onze eerste E-finale incasseren. De klassementsdames leken net als de heren ook niet hun weekend te hebben. Ze moesten  genoegen nemen met een C-finale, waar makkelijk een B-finale in had gezeten. Verder heeft Skadi geprofiteerd van twee goede roeisters van ons, waarbij Bodil met een klassementsploeg van Skadi de B-finale heeft gehaald. De beste presterende ploeg van die middag was de damesploeg Rijnproevers, die in een hele spannende B-finale na een flinke inhaalslag nipt eerste werd.

Eindstand van een paasweekend op de Skøll Cup: één taart! Daarmee staat de taartenstand nu op drie, op naar de volgende!