Contact

www.spacetobreathe.nl
spacetobreathe.argo@gmail.com
https://www.facebook.com/argo.spacetobreathe/

Wil je weten wie dit project mogelijk hebben gemaakt? Klik dan hier om de projectleiders te leren kennen!

Toen in 2013 het huidige gebouw van Argo werd neergezet, werd er gesproken over een nieuwe ergometerzolder, die uit 2002 stamde. De ruimte zou snel te klein zijn met het snel groeiende ledenaantal en hij was bovendien niet geïsoleerd of geventileerd. Kortom, een slechte trainingsruimte. Er bleek geen geld te zijn voor meer dan een gebouw in 2013, dus is de zolder toen gelaten voor wat het is. In 2015 besloot bestuur Ooteman een plan te schrijven toch de ergozolder te verbeteren.

Omdat er door de verbouwing geen geld was op Argo, zou de verbouwing, die toen op ongeveer 90 duizend euro werd beraamd, met een crowdfunding worden gefinancierd. Na veel voorbereidingen is op 1 januari 2017 de crowdfunding officieel van start gegaan met een heleboel activiteiten, feestjes, borrels en inzet van leden tot gevolg. Op de Argo Sprint in juli 2017 is er een opgehaald bedrag van ongeveer 55 duizend euro gepresenteerd, waarna de bouw officieel kon beginnen.

Eindstand : € 55.991,12

In de periode van de bouw die volgde, is een boel werk verzet door een select groepje leden die hielp met de bouw en met het ophalen van het resterende bedrag. In oktober 2018 was de zolder dan eindelijk klaar en is in gebruik genomen na een feestelijke opening. Met dank aan alle leden die zich buitengewoon hebben ingezet voor dit project heeft Argo nu de beste indoor-trainingsfaciliteiten van roeiend Nederland, iets waar we ontzettend trots op zijn!

Fase 1

Kosten: € 25.000

Vergroting van de ergometerzolder. De zolder zal 150% vergroot worden; van 2 spanten in de loods naar 5! Ook zal er een vloer in gemaakt worden die al het trainingsgeweld kan weerstaan. Ook de ingangen tot de zolder worden vergroot voor de brandveiligheid van het geheel.

Fase 2

Kosten: € 18.000

Ventilatie, verwarming, airconditioning en lucht ontvochtiging. In de huidige zolder is geen klimaatbeheersing aanwezig, wat resulteert in een ongecontroleerd klimaat. Door het installeren van units die een sportklimaat kunnen maken, is de zolder iedere dag in het jaar optimaal om te trainen.

Fase 3

Kosten: € 10.000

Isolatie van de huidige en nieuwe hoogbouw. In de huidige hoogbouw is de vloer niet geïsoleerd en in de nieuwe hoogbouw zal de vloer bij aanleg direct geïsoleerd worden om een optimaal sportklimaat te kunnen houden in de winter.

Fase 4

Kosten: € 12.000

Uitbreiding van het trainingsmaterieel. Als de ruimte groot genoeg is voor de vereniging om te kunnen sporten in een optimaal klimaat, moet er ook genoeg materieel zijn om te kunnen sporten. In deze laatste stap van Space to Breathe willen we het aantal ergometers, spinfietsen en krachttrainingstoestellen aanvullen naar de capaciteit van de nieuwe zolder.