Terugblik van de AfroeiCie op de AID

By 16 september 2020Evenementen

Het weer lijkt haast niets veranderd sinds de zomervakantie, tropische temperaturen zijn weer niet te vermijden komende dagen. Het weer neemt ons mee terug naar de tijden van de AID, waarin vele nieuwe studenten een impressie hebben kunnen krijgen van onze studentenroeivereniging tijdens hun start van het studentenleven. Natuurlijk verliep dit anders dan in vergelijking met voorgaande jaren door de maatregelen omtrent het coronavirus. Ondanks dit alles kijkt de AfroeiCie terug op een geslaagde AID. Wij vroegen hen hoe alles is verlopen, en wat de grootste uitdagingen waren.

Het feit dat sporten binnen 1,5 meter al mocht, zorgde ervoor dat gelukkig vele introductielopers wel kunnen roeien op de Rijn. Na een baktraining van de WPG stapten ze in een C4 met een stuurtje voorzien van spetterscherm, en konden zij hun eerste halen maken in de zomerzon. “Vele AID-lopers vonden het ontzettend leuk dat ze mochten langskomen op Argo!” aldus de Afroeicie. “Op het wachtterras voor het roeien hebben wij op afstand toch vele studenten kunnen spreken. Zo konden wij ons enthousiasme delen over Argo, maar konden de nieuwe studenten ook hun AID ervaringen delen met ons.” Dit jaar heeft de AfroeiCie ook het nieuwe concept Avondroeien ingevoerd in hun AID programma, wat een enorm succes bleek te zijn. AfroeiCie: “Met lampjes op de boot roeien tijdens en vlak na zonsondergang is zeker iets wat we erin gaan houden komende jaren!”

Een grote uitdaging voor Argo tijdens de AID bleek toch wel het groeiend aantal besmettingen onder studenten aan het einde van de 2e AID-week. Er moesten de laatste paar dagen veel risicomedewerkers vervangen worden door andere Argonauten. Ook was de algemene planning van de Wageningse introweken erg laat bekend door de veranderde maatregelen aan de hand van de persconferentie. “We hebben veel dingen erg laat nog moeten plannen met de gemeente” vertelt de Afroeicie.

Ondanks alle maatregelen hebben de AID-lopers gelukkig een vrij volledig beeld gekregen van Argo en het roeien. DansMaar heeft plaatjes kunnen draaien tijdens de Zwemmen, Zinken & Zonnen chilldag, er werden verschillende workshops georganiseerd op de kant naast het roeien bij maan- en kaarslicht. Er was helaas niet voldoende capaciteit om alle nieuwe studenten te mogen verwelkomen, maar het aanbod was er zeker! Een fysieke verenigingspresentatie en gebouwtour moesten helaas ook online gegeven worden. “Het enthousiasme was lastiger om over te brengen via een video, maar desondanks heeft al het online promotiemateriaal toch geleid tot een complete Argo ervaring tijdens deze AID.” aldus de AfroeiCie.

De AfroeiCie merkte heel erg dat studentenverenigingen dit jaar onwijs populair zijn. Thuis online les volgen zonder fysiek onderwijs op de universiteit maakt mensen ontmoeten in een nieuwe stad toch lastig. Een studentenvereniging biedt daar uitkomst aan, en vele studenten kozen daar ook voor. Ook sprak de combinatie van sport en gezelligheid op Argo veel studenten aan. Een vrijblijvende Afroeiperiode is ook een belangrijke reden voor veel AID-lopers om zich in te schrijven bij Argo dit jaar; bij twijfels hebben vele AID-lopers zich toch ingeschreven, om het roeien te leren en de verenigingssfeer te ervaren, voordat ze lid worden. Ook zijn er een aantal inschrijvingen voorgekomen uit de zomerperiode.

Het werk is zeker nog niet gedaan voor de AfroeiCie, want de Afroeiperiode is pas net van start. “De uitdagingen die wij de komende tijd tijdens de Afroeiperiode moeten overbruggen, zijn vooral met betrekking tot capaciteit.” Denk hierbij aan het noodgedwongen uitvallen van coaches of AfroeiCie commissieleden door de coronabesmetting van een huisgenoot, want hier kunnen natuurlijk geen risico’s bij genomen worden. Ook zitten diners en Nascies snel vol. Dit is deels opgelost door de donderdag nascies speciaal beschikbaar te maken voor afroeiers en hun coaches. “Het blijft een hoop gepuzzel en geschuif, maar we willen iedereen evenveel kans geven om op Argo te zijn” aldus de Afroeicie.