Vandaag, in de vroege ochtend uurtjes, is de Ringvaart gestart! Deze toertocht van 100 km wordt door 6 Argo boten verroeid. Er zullen twee viertjes, drie tweetjes en één skiff de wateren in Delft betreden.

De skiffeur Nina verroeit deze wedstrijd voor een mooi initiatief! Zij zal vermoedelijk 9 uur (!) bijna aaneengesloten roeien voor het goede doel Klavertje Twee. Doneren kan nog steeds hier.

Het is inmiddels traditie dat de besturen van studentenroeiverenigingen ook aan de start liggen van de Ringvaart. Namens Argo zullen Daniël, Lillian en Pauline Bestuur Boer vertegenwoordigen. Daniël is zeker van de zaak: “Wij zijn meerdere malen het water opgegaan, maar eigenlijk hadden we de voorbereiding niet nodig: we weten dat het goed komt.” Over hun tactiek willen ze ook al wat zeggen: “onze tactiek is vanzelfsprekend: hard starten, hard middenstuk en een harde eindsprint.”

Sabine, Roos, Nicole, Maxime en stuur Marieken, die zichzelf graag de ‘John Deertjes’ noemen, starten de ringvaart in een 4x+. Hun tactiek tegen blaren: tapen en op je tanden bijten.

Sanne en Jorrit zien de 100km gewoon zo: het maar twee keer naar Arnhem en terug. Ianthe, Ninke, Mara, Eline en stuur Ilja verdubbelen hun bootgewicht door de hoeveelheid eten die ze meenemen.

Alle ploegen zijn te volgen via deze link: www.tourmonitor.eu/ringvaart/ringvaart2019

Wij wensen alle ploegen heel veel succes en zo min mogelijk blaren toe!

Ianthe, Ninke, Mara, Eline en stuur: Ilja in de 4x+ (nr. 66)

Sabine, Roos, Nicole, Maxime en stuur Marieken in de 4x+ (Typhis) (nr. 142)

Jorrit en Sanne in de 2x (nr. 73)

Rob en Martijn in de 2x (nr. 70)

Daniël, Lillian en Pauline in de Ov 2x+ (nr. 27)

En Nina in 1x (nr. 50)