Voorbeschouwing 137e Varsity

By 9 juni 2021Evenementen

Waarde leden,

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar 13 juni gaat het dan toch echt gebeuren. De 137e editie van de Varsity zal verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten. Lange tijd was het nog onduidelijk in welke vorm de Varsity door zou gaan, maar inmiddels is de kogel door de kerk. Er is in afstemming met verschillende overheidsinstanties een overeenkomt gesloten. Aangezien binnen de huidige maatregelen alleen het hoogste niveau van topsport op wedstrijdgebied doorgang kan vinden, zullen louter de hoofdnummers verroeid worden. Iedere vereniging stuurt daarom een combinatie van haar vier beste mannelijke roeiers, vier beste vrouwelijke roeisters en het beste stuur om te strijden voor het felbegeerde Gouden Blik.

De Dames Vier der W.S.R. ‘Argo’ dit jaar bestaat van slag naar boeg uit: Mejuffrouw Andreae, Mejuffrouw Broekema, Mejuffrouw Kroezen en Mejuffrouw Dirkson. De dames hebben ondanks obstakels in de vorm van verschillende blessures hard getraind in aanloop naar de Varsity. Door middel van hard werken, discipline en toewijding zijn de dames meester geworden in de kunst van het roeien in een vier zonder stuur. Uiteraard hebben ze zich nog niet kunnen meten met de dames van andere verenigingen, maar desalniettemin koester ik de positieve verwachting dat ze een zeer mooie prestatie neer zullen zetten op 13 juni. De voorwedstrijden worden verroeid tussen 14:30 en 15:00, komt dat zien!

De Oude Vier der W.S.R. ‘Argo’ dit jaar bestaat van slag naar boeg uit: de heer Achterberg, de heer Groenenberg, de Heer Sevenhuijsen en de Heer Slob. De boot zal gestuurd worden door Mejuffrouw Tak. Er wordt al maanden hard getraind door de heren van ouderejaars zwaar om zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen. Aan alles wat de heren de afgelopen weken hebben laten zien, valt af te leiden dat we dit jaar een snelle boot aan de start hebben liggen om de trots van Wageningen te vertegenwoordigen. Uiteraard is de competitie fiers, dus staat de heren een zware opgave te wachten. De voorwedstrijden worden verroeid tussen 15:00 en 15:30. De tijd zal het leren wie er tijdens de 137e editie van de Varsity als snelste de 3200 meter af zal leggen: wie weet is het voor het eerst sinds 1961 dat het Groen van Argo zegeviert!

Tot slot informatie nog wat belangrijke informatie over hoe u de Varsity kunt volgen. Het is dit jaar ten strengste verboden om fysiek de Varsity bij te wonen. Het aanwezig zijn van Argonauten langs het Amsterdam-Rijnkanaal zonder toegangsbewijs kan, en zal leiden tot een diskwalificatie van de deelnemende Argo ploegen. De fietspaden langs het terrein zullen worden afgesloten door de politie: proberen om alsnog ter plaatse te komen, heeft dus geen nut. Wat u in plaats daarvan beter kunt doen, is samen met uw ploeg/huis/vriendengroep op een verantwoorde manier thuis de wedstrijd te volgen via de online kanalen. Tevens is er ook de mogelijkheid om het roeigeweld op de W.S.R. te komen bekijken. Hierover volgt later meer informatie, maar houdt in ieder geval de gehele middag vrij in uw agenda om te genieten van al het moois dat de Varsity met zich mee brengt.

Dan rest mij niets anders dan dit bericht af te sluiten met de woorden waarvan mijn hart, en ik denk ook de uwe, keer op keer harder van gaat kloppen:

Argo wint de 137e Varsity!

 

Met groene groet teken ik,

Igor de Koning, uw wedstrijdcommissaris.