Voorbeschouwing Argo Sprint en NSRF Slotwedstrijden

By 27 juni 2019Evenementen

Na maanden in het eten/trainen/slapen-regime geleefd te hebben, nadert voor onze wedstrijdgroep de apotheose van dit seizoen. Een goed moment om terug te kijken op de behaalde mooie resultaten, en vooruit naar het laatste (en drukste) wedstrijdweekend van het jaar. De 60e Argo Sprint staat op het programma, een evenement waar de hele vereniging de afgelopen weken weer naar heeft toegeleefd. Voor het eerst zal de Argo Sprint plaatsvinden op de Willem-Alexander Baan, met aansluitend de NSRF slotwedstrijden op de zaterdag en de zondag.

Binnen de eerstejaars wedstrijdgroepen werd de hand van profcoach Ian de Wolf dit jaar duidelijk zichtbaar. Met veel gevaren A-finales en klasserende blikken voor zowel de Lichte Dames als de Lichte Heren in de 4+ zijn goede resultaten behaald en blijkt vooral het enthousiasme binnen de gehele groep een mooie vonk te zijn voor het vuurtje dat in de komende jaren zal gaan branden. Onze eerstejaars wedstrijdroeiers hebben niet alleen goede prestaties neergezet maar zijn ook gegroeid als roeiers en wij kunnen niet wachten om te zien hoe zij volgend jaar deze lijn mogelijk voort gaan zetten binnen de middengroepen.

De middengroepen en ouderejaars roeiers hebben dit jaar ook uitzonderlijke prestaties laten zien, met Reinder Droppers en Marten Breeuwer in de hoofdrol. Zelden is een Argo-ploeg zo dominant geweest in een klassement. Dit weekend kan de klassementswinst ze bijna niet meer ontgaan, maar ze zullen nog één keer alles uit de kast moeten halen om voldoende punten binnen te halen. Ook onze ouderejaars Luuk Achterberg, Tijmen van Rietbergen en Carolien Tigelaar hebben dit jaar in Gevorderden en Elite-velden laten zien niet alleen mee te doen, maar ook competitief te zijn wat resulteerde in mooie overwinningen op het hoogste niveau. Carolien en de eerdergenoemde 2x met Marten en Reinder hebben hiermee ook een EUC-kwalificatie in de wacht gesleept, wat betekent dat voor hen het seizoen na de NSRF nog niet ten einde is maar een mooi vervolg heeft later dit jaar in Jonköping, Zweden.

Natuurlijk zijn alle resultaten te volgen op onze sociale media kanalen. Op de Argo Sprint zal bovendien live commentaar zijn via DansMaar Radio via deze link. Op DansMaar Radio zullen Beeke Beeksma en Rick Stegeman uw ogen zijn op de baan en live verslag doen van de wedstrijden. Live uitslagen zijn te volgen voor zowel de Argo Sprint en de NSRF slotwedstrijden. Uiteraard is het veel leuker om de ploegen in het echt te aanmoedigen en vrijdagavond af te reizen naar de Willem-Alexander Baan. Tot op de Argo Sprint!